Oraşul fără nume, care nu apare pe nicio hartă. Ce mare secret a ascuns

Oraşul 404 se afă în China, în nord vest, la 100 de kilometri de Jiayuguan. Codul vine de la 404 Co. Ltd. o companie ce este parte a Corporaţiei Naţionale Nucleare a Chinei, scrie sixthtone.com. Acest oraş nu apare pe hartă, notează Gândul.

2113 afișări
Imaginea articolului Oraşul fără nume, care nu apare pe nicio hartă. Ce mare secret a ascuns

Oraşul fără nume, care nu apare pe nicio hartă. Ce mare secret ascunde

Oraşul, construit în 1958, a avut ca unic scop dezvoltarea bombei nucleare, fiind considerat un secret naţional. Cei mai buni oameni de ştiinţă au fost transferaţi aici, iar ulterior, în 1964, a avut loc primul test nuclear reuşit: detonarea unei bombe în deşertul Gobi.

Oraşul are doar 4 kilometri pătraţi la suprafaţă, însă are o uriaşă reţea subterană, care ar fi folosită în eventualitatea unui război nuclear.
Localitatea avea propria administraţie municipală, departament de poliţie, canal de televiziune, ba chiar şi tribunal şi închisoare.

Citiţi mai multe informaţii pe gandul.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici