Oraşul unde nu există poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii

Oraşul este descris ca fiind o "utopie socialistă", însă pare prea fantezist pentru a fi adevărat, scrie The Mirror.

4674 afișări
Imaginea articolului Oraşul unde nu există poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii

Oraşul unde nu există poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii (Imagine: Business Magazin)

Un oraş fără poliţie, fără criminalitate, foarte puţin şomaj şi unde locuitorii au liberatea de a-şi construi unde vor casele pare o urbă desprinsă din romanele science-fiction, Îîsă acest lucru se întâmplă în realitate, potrivit Business Magazin

Marinaleda se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania, şi aici locuiesc în jur de 2.750 de persoane. Localitatea este condusă de către Juan Manuel Sanchez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de "Robin Hood spaniol". Acesta se află la conducerea localităţii din regiunea Sevillia încă din 1979.

În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toată populaţia localităţii (2.650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1.200 de euro pe lună.

În plus, Marinaleda le oferă rezidenţilor o casă, cu condiţia să o construiască singuri şi dacă au fost rezidenţi ai Marinaledei timp de cel puţin doi ani.

Cărămizile şi mortarul sunt oferite gratis de guvernul local din Andaluzia, regiunea de care aparţine satul. 

De asemenea, persoanele care vor să-şi construiască o casă sunt ajutaţi cu arhitecţi, dar şi cu muncitori. Cei care se angajează să îşi construiască o casă plătesc câte 15 euro pe lună, dar încep plata abia după terminarea construcţiei. Datoria este moştenită de copii pentru a putea fi acoperite costurile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici