Orbital, la B'estfest pe 3 iulie (Video)

Duoul britanic Orbital, nume cult al scenei britanice de muzică electronică, revine pe scena internaţională după o pauză de aproape cinci ani, alăturându-se line up-ului festivalului B'estfest, unde va concerta pe 3 iulie, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

17 afișări
Imaginea articolului Orbital, la B'estfest pe 3 iulie (Video)

Orbital, la B'estfest pe 3 iulie

Cea de-a treia ediţie a B'estfest se va desfăşura în perioada 1 - 5 iulie, la Romexpo, în Bucureşti.

Printre artiştii care şi-au anunţat deja prezenţa se numără The Killers şi Patrice, în "Ziua Zero", Motorhead şi Moby pe 2 iulie, Franz Ferdinand şi The Faint pe 3 iulie, The Ting Tings, pe 4 iulie, şi Manowar, la Aftershock - 5 iulie.

"Publicul român a fost extraordinar în 2007 şi abia aştept să revin în Bucureşti, de data aceasta împreună cu Paul, în formula completă Orbital. Show-ul ăsta va intra în istoria B'estfest", a declarat Phil Hartnoll, care în vara lui 2007 a fost prezent pe scena primei ediţii a festivalului.

Timp de două decenii, Orbital a fost considerată cea mai creativă prezenţă electro la nivel mondial, fiind aleasă de revista Q Magazine drept una "dintre cele 50 de trupe care trebuie văzute înainte de a muri".

Cei doi membri fondatori, Paul şi Phil Hartnoll, au înregistrat, în perioada 1989 - 2004, şapte albume de studio, patru dintre acestea intrând direct în Top 20 UK, hiturile "Chime", "Style", "Belfast", "The Box" şi "Satan" devenind o prezenţă aproape permanentă în playlist-urile cluburilor.

Orbital a colaborat de-a lungul timpului cu artişti celebri precum Alison Goldfrapp, Angelo Badalamenti şi chitaristul trupei Metallica, Kirk Hammet, iar stilul exploziv al trupei a atras atenţia producătorilor de la Hollywood, care i-au rugat pe fraţii Hartnoll să compună pentru filme ca "Sfântul/ The Saint", "Plaja/ The Beach", "Destinaţie mortală/ Event Horizon", "Johnny Mnemonic", "Triplu X/ xXx" şi "Mortal Kombat".

În 2004, cei doi membri Orbital au ales să pună punct proiectului care, în 13 ani, i-a transformat în cei mai renumiţi reprezentanţi ai scenei electro.

După 20 de ani de la debut, Paul şi Phil Hartnoll revin în formula care i-a consacrat, plănuind pentru 2009 un turneu mondial, care îi va aduce şi pe scena B'estfest.

Biletele pentru "Ziua Zero", cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum şi abonamentele pentru 2, 3 şi 4 iulie sunt disponibile atât online, pe www.myticket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta.

Citeşte şi:

Patrice revine în România, la B'estfest

MobyThe Killers, Franz Ferdinand, Motörhead concertează la B'estfest

Iggy Pop nu mai vine în România

Manowar, cap de afiş la B'estfest 2009

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici