OSCAR 2013: Premiile Academiei de film americane se vor numi, în acest an, doar "Oscaruri"

Prestigioasele trofee decernate de Academia de film americană nu se vor mai numi, anul acesta, "Academy Awards" ("Premiile Academiei"), ci pur şi simplu "Oscaruri".

1230 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2013: Premiile Academiei de film americane se vor numi, în acest an, doar "Oscaruri"

Premiile Academiei de film americane se vor numi, în acest an, doar "Oscaruri" (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Academia americană nu a confirmat deocamdată această modificare - care se va produce duminică, în anul în care va avea loc cea de-a 85-a gală de decernare a mult râvnitelor statuete -, anunţată într-un interviu acordat site-ului The Wrap de coproducătorul ceremoniei, Neil Meron.

"Vom redenumi toate aceste lucruri. Nu vom mai numi ceremonia «The 85th Academy Awards" ("A 85-a gală a premiilor Academiei"), o titulatură care pare puţin cam închistată. Se va numi «Gala Oscarurilor»", a declarat Neil Meron.

De altfel, nicio referire la denumirea "Academy Awards" nu mai este văzută, de mai multe săptămâni, pe afişele, programele şi în comunicatele organizaţiei.

Un purtător de cuvânt al Academiei de film americane a refuzat să confirme această schimbare, dar a subliniat faptul că instituţia "foloseşte termenii «Academy Awards» şi «Oscars» în mod interşanjabilă". "Noi începem să studiem modalităţile în care vom face campania de marketing pentru anul viitor încă din primăvara anului în curs", a adăugat el.

Cu toate acestea, afişul ceremoniei din 2012 anunţa cu mândrie "84th Academy Awards" ("A 84-a ediţie a premiilor Academiei"). În acest an, deasupra fotografiei cu Seth MacFarlane, prezentatorul galei, tronează doar două cuvinte scrise cu auriu: "The Oscars" ("Oscarurile").

Prin prezenţa artistelor Adele şi Norah Jones, două cântăreţe foarte îndrăgite, mai obişnuite însă cu galele Grammy decât cu gala Oscarurilor, producătorii show-ului de duminică seară speră să atragă în acest an un număr cât mai mare de telespectatori tineri în faţa micilor ecrane - călcâiul lui Ahile al galelor Oscar -, aşa cum reuşesc în fiecare an organizatorii Grammy Awards, care obţin cote de audienţă mult mai ridicate.

În urmă cu doi ani, fixându-şi exact acelaşi obiectiv, producătorii ceremoniei au încredinţat rolul de prezentatori principali unor actori tineri - James Franco şi Anne Hathaway -, însă prestaţia lor a fost aspru criticată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici