OSCAR 2018 | Momente memorabile din timpul ceremoniilor: De la criticile dure la adresa lui George W. Bush, până la sărutul pasional dintre Angelina Jolie şi fratele ei | VIDEO

Criticile dure formulate de Michael Moore la adresa preşedintelui american George W. Bush, discursul incoerent al actriţei Gwyneth Paltrow şi sărutul pasional dintre Angelina Jolie şi fratele ei se numără printre cele mai şocante ori memorabile momente din istoria Oscarurilor.

1711 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2018 | Momente memorabile din timpul ceremoniilor: De la criticile dure la adresa lui George W. Bush, până la sărutul pasional dintre Angelina Jolie şi fratele ei | VIDEO

Oscar 2018: Momente memorabile din timpul ceremoniilor

Cea de-a 90-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles, şi va fi difuzată live de postul de televiziune ABC.

Lungmetrajul "The Shape of Water" a obţinut 13 nominalizări la premiile Oscar, în timp ce "Dunkirk" a primit opt, iar "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" a primit şapte.

Din 1929, când a avut loc prima ediţie a premiilor Oscar, au fost înregistrate mai multe momente şi incidente memorabile sau şocante în timpul ceremoniei:

- Discursul incoerent al actriţei Gwyneth Paltrow atunci când a primit, în 1999, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din "Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare In Love".

- Charlie Chaplin, premiat cu un Oscar onorific, s-a întors în SUA, în 1972, după 20 de ani petrecuţi în Europa, pentru această gală, unde a fost ovaţionat 12 minute.

- Sacheen Littlefeather - Marlon Brando a trimis-o să refuze premiul Oscar ce i-a fost acordat pentru rolul din "The Godfather" (1972), din cauza relelor tratamente la care erau supuşi nativii americani.

- Sărutul pasional dintre Adrien Brody şi Halle Berry. Starul filmului "Pianistul" a sărit pe Halle Berry şi a sărutat-o cu foc, când s-a urcat pe scenă să primească premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, din mâinile acesteia, în 2003.

- Sally Field, premiată, în 1985, cu Oscar pentru cel mai bun rol principal, pentru partitura din "Places in the Heart", a spus scurt în mesajul de mulţumire: "Mă iubiţi, acum, mă iubiţi".

- James Cameron, premiat cu Oscar pentru regie, pentru "Titanic", care primise 11 nominalizări, şi-a arătat mândria pe scenă pronunţând fraza "Sunt regele lumii!".

- Melissa Leo a pronunţat cuvântul "fuck" în timpul discursului de mulţumire. Totul părea să meargă bine în timpul discursului de mulţumire al Melissei Leo, care a câştigat, în 2011, Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din "Luptătorul/ The Fighter". Referindu-se la discursul celei care a câştigat premiul cu un an înainte, Melissa Leo a spus: "Când m-am uitat la Kate (Winslet, n.r.), anul trecut, totul părea al dracului (fucking, n.r.) de uşor". La final, aceasta s-a scuzat, dar deja intrase în istorie.

- Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor în războiul din Irak. Moore s-a lansat într-o critică foarte dură la adresa fostului preşedinte american George W. Bush, în discursul său de mulţumire, atunci când a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru "Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine", în 2002.

- Louise Fletcher, premiată în 1976 cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din filmul "One Flew Over the Cuckoo's Nest", a folosit în discursul de mulţumire limbajul semnelor, pentru a se adresa şi părinţilor ei suferind de surditate.

- Hilary Swank a uitat de soţul ei în discursul de mulţumire. Hilary Swank a fost atât de uimită că a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în 2000, pentru rolul din "Boys don't cry", încât a uitat să îl menţioneze pe soţul ei, Chad Lowe, în discursul de mulţumire.

- Tom Hanks a dezvăluit că unul dintre profesorii săi din liceu este gay. Când a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru "Philadelphia", în 1994, Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, şi-ar fi dorit să rămână în umbră. Hanks i-a mulţumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind "unul dintre cei mai grozavi americani gay". Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală.

- Angelina Jolie s-a sărutat pasional cu fratele ei, James Haven, la ediţia din 2001 a Oscarurilor.

- Cher a purtat o ţinută dezastruoasă, care arăta mare parte din corpul artistei, la ediţia din 1998 a premiilor Oscar.

- Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, în 1999, pentru rolul din "La Vita e Bella".

- Jennifer Garner s-a împiedicat pe scările care conduceau spre scenă. Artista a urcat ruşinată pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, în 2006, după ce s-a împiedicat de trena rochiei sale, pe scări. "Îmi fac singură cascadoriile", a glumit ea.

- David Niven a fost întrerupt de un exhibiţionist. Un om gol a fugit prin faţa lui Niven, pe scenă, când acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gală a Oscarurilor, în 1974.

- Roman Polanski a primit o interdicţie din partea organizatorilor galei. În 2003, Polanski câştiga Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru "Pianistul". Dar, din cauza trecutului său sumbru, nu a apărut la gală, deoarece poliţia americană l-ar fi arestat pe loc, pentru pedofilie. La anunţarea premiului, toată audienţa l-a aplaudat în picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul în numele regizorului şi i l-a înmânat acestuia din urmă, într-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici