Pamela Anderson le cere evreilor ultraortodocşi să renunţe la ornamentele din blană naturală

Actriţa canadiană Pamela Anderson a lansat o campanie în Israel prin care le cere evreilor ultraortodocşi să renunţe la ornamentele din blană naturală de pe celebrele pălării tradiţionale evreieşti denumite "streimel".

362 afișări
Imaginea articolului Pamela Anderson le cere evreilor ultraortodocşi să renunţe la ornamentele din blană naturală

Pamela Anderson le cere evreilor ultraortodocşi să renunţe la ornamentele din blană naturală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sosită în Israel pentru a juriza un concurs de dans organizat de un post de televiziune, Pamela Anderson le-a adresat o scrisoare liderilor comunităţii ultraortodocse în care le-a cerut să avizeze favorabil un proiect de lege împotriva folosirii blănurilor naturale.

Starleta canadiană i-a expediat această scrisoare ministrului Culturii din Israel, Yaakov Margi, care a împiedicat până în prezent discutarea unui proiect de lege ce vizează interzicerea totală a vânzărilor de blănuri naturale în Israel.

"Vă cer insistent să susţineţi acest proiect de lege istoric şi să votaţi în favoarea milioanelor de animale care sunt ucise, electrocutate şi jupuite de vii", a declarat Pamela Anderson în această scrisoare, însoţită de o înregistrare video ce prezintă imagini şocante în care apar numeroase animale ce sunt masacrate pentru blana lor.

"Veţi fi cu siguranţă de acord cu mine atunci când spun că felul în care aceste animale suferă, în numele comerţului cu blănuri naturale, încalcă preceptele iudaismului, care interzic cu stricteţe provocarea unor suferinţe inutile animalelor", a adăugat starleta canadiană.

Evreii ultraortodocşi poartă adeseori o pălărie neagră, decorată cu blană de jder, cu ocazia ceremoniilor de căsătorie, a sabatului şi a altor sărbători tradiţionale evreieşti.

Pamela Anderson a adăugat, cu această ocazie, că reprezentanţii comunităţii ultraortodocse au acceptat să o întâlnească, marţi, la hotelul din Tel-Aviv unde este cazată. Ea a salutat, totodată, absenţa din Israel a industriei de creştere a animalelor sălbatice pentru blană.

"Este un exemplu minunat pentru tot restul lumii", a declarat actriţa canadiană, adăugând că lupta pe care o duce pe plan internaţional pentru respectarea drepturilor animalelor reprezintă cea mai importantă misiune din viaţa ei.

Pamela Anderson, o înfocată susţinătoare a drepturilor animalelor, s-a implicat în numeroase campanii coordonate de PETA. Anderson, în vârstă de 43 de ani, este actriţă şi fotomodel, fiind cunoscută în special pentru rolurile din serialele de televiziune "Meşterul casei", "Baywatch" şi "V.I.P.". Ea a fost desemnată Playmate-ul lunii februarie 1990 de editorii revistei Playboy.

De curând, Anderson le-a cerut directorilor companiei SeaWorld să închidă parcurile de distracţii acvatice, declarând că balenele nu ar trebui să fie ţinute în captivitate. Totodată, Pamela Anderson i-a trimis, la începutul lunii iunie, o scrisoare premierului rus Vladimir Putin, în care îi cere acestuia să interzică în Rusia importul de piei de focă provenind din Canada.

Pamela Anderson a vizitat România în luna septembrie, când a participat la petrecerea Royal Candy, un eveniment Playboy Mansion Event by Mansion Events, organizat la Palatul Snagov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici