Păpuşile Muppets, readuse pe marele ecran de studiourile Disney

Broscoiul Kermit, Miss Piggy şi întreaga "menajerie" din "Păpuşile Muppets" vor reveni pe marile ecrane, după o perioadă mai puţin strălucită, graţie studiourilor Disney, într-un film care a refuzat să adopte moda tehnologiei 3D, preferând să rămână cât mai aproape de stilul original al serialului.

270 afișări
Imaginea articolului Păpuşile Muppets, readuse pe marele ecran de studiourile Disney

Păpuşile Muppets, readuse pe marele ecran de studiourile Disney (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Marionetele inventate de americanul Jim Henson, decedat în 1990, nu au mai cunoscut onorurile marelui ecran din 1999, când a fost lansat "Muppets în spaţiu/ Muppets From Space", cel mai recent film din această franciză bazată pe serialul "The Muppet Show", care a avut un mare succes la televiziune în anii 1970 şi 1980.

Mereu aflaţi în căutarea unor personaje populare, ce pot fi adaptate pentru micile şi marile ecrane, dar şi incluse în parcurile lor de distracţii şi în programele de comercializare de produse derivate, reprezentanţii grupului Disney au cumpărat drepturile asupra păpuşilor Muppets în 2004, cu obiectivul declarat de a le reda acestor marionete succesul de altădată, dar şi să obţină venituri substanţiale.

Filmul "Păpuşile Muppets/ The Muppets", considerat primul act din această tentativă de relansare, va avea premiera pe marile ecrane nord-americane miercuri, pentru a coincide cu acest weekend prelungit de Ziua Recunoştinţei, o mare sărbătoare familială din SUA.

Cu un scenariu scris de Jason Segel şi Nicholas Stoller, acest film îl aduce în prim-plan pe Walter, un "muppet" care îl convinge pe Kermit să îşi reia rolul din "The Muppet Show", în teatrul original din anii 1970, pentru a-l salva de la demolare.

Filmul, în care joacă Amy Adams şi Jason Segel, este regizat de britanicul James Bobin, care îşi face în acest fel debutul în lungmetraj.

James Bobin a spus că a acceptat acest proiect întrucât "toată lumea era de acord să facă acest film într-un mod cât mai tradiţional posibil".

"Tehnica 3D nu a fost niciodată o opţiune, nu a fost luată în considerare, nu am vorbit despre ea niciodată", a spus cineastul britanic, cu ocazia conferinţei de prezentare a filmului, organizată într-un hotel din Beverly Hills.

"Trebuie să rămânem fidel marionetelor, iar ele sunt sufletul filmului. Nu poţi să-l faci pe Kermit să danseze şi să sară în aer cu efecte speciale. Este important faptul că păpuşile lui Jim Henson au fost întotdeauna foarte simple, doar figurine din pânză sau blană, ceea ce le dă un aspect sincer şi liniştitor", a spus James Bobin.

Realizatorii filmului au dorit în acelaşi timp să respecte tradiţiile bine stabilite de serialul TV "Muppet Show" şi de filmele care au urmat, în special apariţia starurilor invitate, a muzicienilor numeroşi şi umorul special al lui Kermit şi al prietenilor acestuia.

"Întotdeauna am adorat asta. Glumele care sunt spuse în serie, fără încetare, reprezintă o formă de comedie pe care am pierdut-o în ultimii ani în Statele Unite şi în Marea Britanie, unde se încearcă stârnirea râsului mai degrabă prin dialoguri şi replici cizelate", spune James Bobin.

În opinia regizorului britanic, serialul "The Muppet Show" a revoluţionat televiziunea: "Era un serial care nu era doar pentru copii. Toată lumea putea să îl vizioneze şi să găsească în el ceva care să îi placă. Fără păpuşile Muppets nu am fi avut probabil niciodată «Familia Simpson» şi nici alte filme produse de Pixar".

"Este, în acelaşi timp, un serial care promovează valori precum speranţa şi optimismul. Iar în zilele noastre, acestea sunt lucruri care nu pot să facă rău", a concluzionat James Bobin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici