Partenerul de cuplu ne stresează mai mult decât şeful. Care sunt motivele

Femeile îşi fac griji legate de greutate, în timp ce bărbaţii consideră că venitul prea mic ar putea fi un motiv de stres în relaţie, arată o cercetare realizată în Marea Britanie. Partenerii de viaţă sunt chiar mai stresanţi decât şefii, sunt de părere oamenii de ştiinţă de la Universitatea Lancaster, din Marea Britanie.

16 afișări
Imaginea articolului Partenerul de cuplu ne stresează mai mult decât şeful. Care sunt motivele

Partenerul de cuplu ne stresează mai mult decât şeful. Care sunt motivele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul realizat pe un eşantion de 3.000 de persoane, jumătate femei şi jumătate bărbaţi, arată că reprezentanţii sexului tare sunt o adevărată sursă de stres pentru partenerele lor de viaţă. Astfel, 58 la sută dintre respondenţi au precizat că partenerul reprezintă o sursă de stres mai mare decât superiorul de la serviciu. În plus, 43 la sută dintre subiecţi au spus că nemulţumirile din cuplu sunt de vină, pentru că nu reuşesc să îşi îndeplinească sarcinile la locul de muncă.

Potrivit sondajului, 18 la sută dintre femei consideră că soţul sau iubitul este singurul vinovat de momentele de tensiune din relaţie, comparativ cu 12 la sută dintre bărbaţi, care susţin că pasele proaste din cuplu sunt datorate consoartei.

Citeşte mai multe despre stresul cauzat de partenerul de cuplu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici