Patriciu, cel mai bogat român din clasamentul Forbes

Omul de afaceri Dinu Patriciu se află pe poziţia 462 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista Forbes, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari.

32 afișări
Imaginea articolului Patriciu, cel mai bogat român din clasamentul Forbes

Patriciu, cel mai bogat român din clasamentul Forbes (Sursa: Mediafax Foto)

Patriciu, în vârstă de 57 de ani, a fost inclus în clasament în urma vânzării unei participaţii majoritare la grupul Rompetrol, către compania KazMunaiGas din Kazahstan.

Grupul Rompetrol a fost evaluat la 3,6 miliarde de dolari, astfel că valoarea participaţiei preluate de KazMunaiGas se ridică la 2,7 miliarde de dolari.

În afară de Patriciu, Ion Ţiriac, în vârstă de 68 de ani, este cel de-al doilea român care se află în clasamentul realizat de Forbes, pe poziţia 962, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

Clasamentul Forbes include averi de minim un miliard de dolari şi cuprinde 1.062 de persoane.

În Top 300 Cei mai Bogaţi Români, publicat de revista Capital la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, Dinu Patriciu s-a plasat pe prima poziţie, cu o avere estimată la 3,1-3,3 miliarde dolari, fiind urmat de Gigi Becali (2,8-3 miliarde dolari) şi Ion Ţiriac, cu 2,2-2,4 miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici