Patrick Swayze a renunţat la tratament (Video)

Actorul american Patrick Swayze, care a fost diagnosticat anul trecut cu cancer pancreatic, a renunţat la chimioterapie şi la toate celelalte tratamente medicamentoase, după ce medicii i-au spus că nu pot opri evoluţia bolii, potrivit dailymail.co.uk.

63 afișări
Imaginea articolului Patrick Swayze a renunţat la tratament (Video)

Patrick Swayze a renunţat la tratament

Swayze, în vârstă de 56 de ani, a luat această decizie după ce medicii i-au spus că nu pot să oprească evoluţia cancerului în organism, a anunţat publicaţia americană The National Enquirer.

Starul din "Dirty Dancing" a fost diagnosticat de medici, în ianuarie 2008, cu cancer pancreatic de tip patru, cea mai virulentă formă a acestei boli. În momentul în care a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, boala îi afectase deja şi ficatul. Medicii spun că cei mai mulţi dintre pacienţi trăiesc, în medie, maxim şase luni după ce sunt diagnosticaţi cu acest tip de cancer.

Swayze a luptat curajos cu maladia, dar la începutul lunii ianuarie a fost internat în spital, din cauza unei pneumonii. El a fost externat pe 16 ianuarie, după o săptămână de tratament.

Un apropiat al actorului a declarat pentru revista Enquirer: "Medicii nu mai pot face nimic pentru el. Rezultatele sunt incerte, iar scopul este să îl facem pe Patrick să se simtă confortabil. Cazul lui este inoperabil şi el a decis să renunţe la chimioterapie. El pierde în continuare în greutate şi este foarte slăbit".

Aceeaşi sursă a adăugat: "Patrick se consideră un fel de cowboy şi este hotărât să moară cu cizmele în picioare şi fără regrete".

Într-un interviu acordat la începutul lunii ianuarie, Swayze a recunoscut că este, totuşi, posibil să nu mai aibă mult timp de trăit. "Aş spune că cinci ani ar fi o prognoză optimistă. Doi ani ar reprezenta un interval probabil, dacă ai crede în statistici. Vreau să rezist până se va găsi un tratament".

Actorul a acordat un interviu, împreună cu soţia lui, Lisa Niemi, celebrei moderatoare de televiziune americane Barbara Walters. "Bineînţeles că trec printr-un adevărat iad, că sunt speriat, furios şi că mă întreb de multe ori: «De ce eu ?»", a mărturisit actorul american, negând, însă, categoric zvonurile care susţin că este pe moarte.

Actorul a urmat o formă agresivă de chimioterapie şi un tratament bazat pe un medicament experimental. El a uimit industria cinematografică şi de televiziune când a decis să înceapă filmările la serialul de televiziune "The Beast", în timp ce se afla sub tratament şi refuzând orice medicamente calmante. Serialul "The Beast" a debutat pe un post de televiziune american în cursul acestei săptămâni.

Swayze a anunţat recent că îşi va scrie memoriile, ajutat de soţia lui, Lisa.

Swayze şi-a dobândit celebritatea cu rolul instructorului de dans din filmul "Dirty Dancing" (1987), care a inspirat multe musicaluri puse în scenă în Marea Britanie, Australia şi Canada. Swayze a jucat, de asemenea, alături de Demi Moore în filmul "Ghost - Fantoma mea iubită" (1990).

Citeşte şi:

Patrick Swayze spune că ar mai putea avea de trăit doar doi ani (Video)

Patrick Swayze a fost spitalizat

Patrick Swayze îşi scrie memoriile

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici