Patrick Swayze către Congresul american: Luptaţi împotriva cancerului

Actorul american Patrick Swayze, care a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2008, cere Congresului american să sprijine lupta sa şi a altor 1,4 milioane de americani împotriva cancerului, informează accesshollywood.com.

78 afișări
Imaginea articolului Patrick Swayze către Congresul american: Luptaţi împotriva cancerului

Patrick Swayze cere Congresului american să lupte împotriva cancerului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul a scris, în acest sens, un articol în cotidianul american The Washington Post, la sfârşitul săptămânii trecute.

"Pentru mine, lupta cu cancerul este personală. Încă de când am fost diagnosticat cu cancer pancreatic, în ianuarie 2008, am dus o luptă intensă, uneori groaznică. Sunt eu (cu multă dragoste şi ajutor medical) împotriva bolii mele", scrie actorul.

Swayze nu cere ajutor doar pentru el, ci şi pentru alte milioane de persoane care duc această bătălie cu boala.

"Dar nu sunt singur. Peste 1,4 milioane de americani vor fi diagnosticaţi cu cancer în acest an. În SUA, una din trei femei şi unul din doi bărbaţi vor fi diagnosticaţi cu cancer în timpul vieţii. Uitaţi-vă în jur: într-un moment sau altul, cancerul va lovi în cineva apropiat vouă", mai scrie Swayze.

De asemenea, actorul consideră că lupta împotriva cancerului ar trebui să fie o problemă a întregii ţări.

"Luptele noastre individuale ar trebui să fie şi cele ale naţiunii. În timp ce Congresul este pe punctul de a decide câţi bani va distribui pentru cercetări medicale, ca parte a pachetului economic, a venit timpul să duc lupta mea personală la un nivel superior", declară actorul.

"Mesajul meu pentru senatorii şi reprezentanţii noştrii este simplu: votaţi pentru fonduri maxime, pentru a lăsa National Institutes of Health să lupte împotriva cancerului şi a altor boli care ameninţă viaţa. Nu este doar bine pentru sănătatea naţiunii noastre, este bine, de asemenea, şi pentru prosperitatea economică. Cercetarea medicală susţine locurile de muncă şi infrastructura", mai scrie actorul.

"Aşadar, asta este pledoaria mea către Congres: Luptaţi împotriva cancerului. Fiţi alături de oameni care luptă împotriva unor boli grave. Fiţi alături şi ajutaţi economia Americii. Ridicaţi-vă şi ajutaţi la construcţia unui viitor prosper şi sănătos, prin aprobarea sumei de 10 miliarde de dolari pentru cercetare. Ridicaţi-vă pentru a crea locuri de muncă, pentru a lupta împotriva bolilor şi pentru speranţă", mai spune Swayze.

Starul din "Dirty Dancing" a fost diagnosticat de medici, în ianuarie 2008, cu cancer pancreatic de tip patru, cea mai virulentă formă a acestei boli. În momentul în care a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, boala îi afectase deja şi ficatul. Medicii spun că cei mai mulţi dintre pacienţi trăiesc, în medie, maxim şase luni după ce sunt diagnosticaţi cu acest tip de cancer.

Citeşte şi:

Patrick Swayze nu a renunţat la tratamentul anticancer

Patrick Swayze spune că ar mai putea avea de trăit doar doi ani 

Patrick Swayze a fost spitalizat

Patrick Swayze îşi scrie memoriile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici