Paula Seling şi Ovi, ultimele pregătiri înaintea semifinalei a doua de la Eurovision

Paula Seling şi Ovi vor avea miercuri ultimele repetiţii pentru cea de-a doua semifinală Eurovision, care se va desfăşura joi, la Telenor Arena din Oslo.

55 afișări
Imaginea articolului Paula Seling şi Ovi, ultimele pregătiri înaintea semifinalei a doua de la Eurovision

Paula Seling şi Ovi, ultimele pregătiri înaintea semifinalei a doua de la Eurovision (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Cele 17 ţări care vor evolua în spectacolul de joi seara sunt, în ordinea intrării în concurs: Lituania, Armenia, Israel, Danemarca, Elveţia, Suedia, Azerbaijan, Ucraina, Olanda, România, Slovenia, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia şi Turcia.

Marţi, la Oslo, Paula Seling şi Ovi au fost oaspeţii celor 500 de copii de la şcoala Haslum din Baerum, districtul pe teritoriul căruia se află Telenor Arena. La iniţiativa primarului din Baerum, fiecare şcoală din district a "adoptat" câte o ţară participantă la concursul Eurovision 2010. Astfel că, încă de anul trecut, copiii au început să înveţe cât mai multe lucruri despre ţara adoptată: date geografice, repere istorice, tradiţii populare.

Astfel, copiii de la şcoala Haslum s-au pregătit pentru întâlnirea cu Paula Seling şi Ovi şi au pregătit o expoziţie cu obiecte populare româneşti confecţionate de ei, au decorat şcoala cu tricolorul românesc şi au dansat Ciuleandra.

La rândul lor, Paula Seling şi Ovi au adus copiilor cadouri, le-au cântat şi le-au dat autografe.

Marţi seară a avut loc prima semifinală Eurovision, transmisă în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional. În urma voturilor de la juriile de specialitate şi de la televoting, pentru finala din 29 mai s-au calificat Bosnia Herţegovina, Republica Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania şi Islanda.

Televiziunea Română va continua transmisiunile Eurovision cu semifinala din 27 mai şi finala din 29 mai, în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD, de la ora 22.00, când românii vor avea drept de vot. Telespectatorii din străinătate care vor dori să voteze piesa României, cântecul "Playing With Fire", vor trebui să urmărească transmisiunea Televiziunii Publice din ţara în care se află.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici