Pierre Cardin, internat într-un spital din Marsilia

Celebrul creator de modă francez Pierre Cardin, în vârstă de 86 de ani, a fost internat în spitalul Nord din Marsilia (Franţa), după ce a suferit un puseu de tensiune.

37 afișări
Imaginea articolului Pierre Cardin, internat într-un spital din Marsilia

Pierre Cardin, internat într-un spital din Marsilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A făcut un set complet de analize şi acum este ţinut sub supravegherea medicilor. Va fi externat mâine (joi, n.r.)", a declarat o sursă pentru AFP.

Pierre Cardin a fost transportat la spital cu elicopterul, marţi, din satul Lacoste din Luberon, unde pregăteşte Festivalul de artă lirică şi teatrală - pe care îl organizează în fiecare vară -, la doar cinci zile după ce fusese spitalizat din cauza unei duble fracturi de omoplat. Designerul s-a accidentat căzând de pe o scară.

Potrivit medicilor, renumitul designer francez a fost victima unui puseu de tensiune, dar nu şi-a pierdut cunoştinţa.

În Lacoste, unde a restaurat o parte importantă din castelul în care a trăit marchizul de Sade, Pierre Cardin organizează de nouă ani Festivalul de artă lirică şi teatrală.

Designerul francez de origine italiană Pierre Cardin este cunoscut drept un creator avangardist, care preferă motivele geometrice. Una dintre muzele celebrului designer este balerina rusă Maia Pliseţkaia, în vârstă de 83 de ani, pentru care Cardin a creat numeroase costume de scenă, dar şi articole de îmbrăcăminte pentru diverse ocazii din viaţa privată a artistei.

Pierre Cardin a fost numit Ambasador al Bunăvoinţei din partea UNESCO în 1991.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici