Portrete satirice ale unor politicieni în expoziţia "Fllitt"

Portrete satirice ale unor politicieni români şi lucrări de grafică satirică realizate de artistul plastic humorean Radu Bercea, fost deţinut politic, au fost prezentate într-o expoziţie intitulată "Fllitt", care surprinde cu fină ironie aspecte ale vieţii politice din România.

2 afișări

Expoziţia organizată în Galeria de Artă a Muzeului de Istorie din Suceava a fost vernisată, miercuri, când artistul plastic Radu Bercea a împlinit vârsta de 68 de ani.

El a spus că în expoziţie se află lucrări de grafică satirică ce reflectă unele aspecte hilare ale vieţii politice din România, dar şi portrete ale unor oameni politici contemporani, iar titlul expoziţiei "Fllitt" este o modalitate de atrage atenţia politicienilor şi de "a-i mai flitui" pentru a nu uita de cei care i-au votat.

Printre personajele politice ilustrate într-un mod satirico-umoristic de către artistul plastic humorean se numără Traian Băsescu, Ion Iliescu, Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor.

Un alt segment al expoziţiei cuprinde lucrări de artă decorativă, realizate într-o tehnică originală ce-i poartă numele, care abordează diferite teme populare, biblice, dar şi din domeniul mitologiei, printre personajele sale numărându-se "Icar" sau "Pegas".

 

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici