"Povestea jucăriilor 3" - filmul de animaţie cel mai profitabil din toate timpurile - VIDEO

"Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3", ultima bijuterie a studiourilor Pixar premiată cu Oscar, duminică, este filmul de animaţie cel mai profitabil din istoria cinematografiei şi primul care a depăşit pragul de un miliard de dolari în încasările globale.

352 afișări
Imaginea articolului "Povestea jucăriilor 3" - filmul de animaţie cel mai profitabil din toate timpurile - VIDEO

"Povestea jucăriilor 3" - filmul de animaţie cel mai profitabil din toate timpurile

Nimic nu pare să pună capăt succesului de care se bucură prestigiosul studio de animaţie digitală fondat de Steve Jobs şi cumpărat, în 2006, de Disney. Premiul Oscar pentru animaţie merge la Pixar pentru al patrulea an consecutiv, după ce a recompensat producţiile "Ratatouille" (2008), "Wall-E" (2009) şi "Up" (2010).

"Pixar este cel mai frumos loc de pe pământ pentru a face un film", a declarat Lee Unkrich, regizorul celei de-a treia animaţii "Toy Story", la primirea statuetei din partea Academiei americane, duminică seară.

Preţiosul trofeu încununează succesul extraordinar al filmului, care a obţinut de la lansare peste un miliard de dolari în întreaga lume, din care suma de 414 milioane de dolari reprezintă încasările din America de Nord.

Aceste cifre fac din "Povestea jucăriilor 3" campionul box office-ului american pe 2010, dar şi filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, devansând producţia "Shrek 2" a studiourilor DreamWorks, care a deţinut anterior acest titlu.

Al treilea film din franciza "Toy Story" a fost lansat la 11 ani după cel precedent, abia după ce Disney a cumpărat studiourile concurente Pixar. Directorul de creaţie de la Pixar, John Lasseter (regizorul primelor două filme din seria "Povestea jucăriilor" şi al peliculelor "Maşini/ Cars" şi "Aventuri la firul ierbii/ A Bug's Life") a adunat în jurul său o echipă cu care a lucrat într-un loc retras din California pentru a crea un nou subiect în vederea reluării poveştii.

Tema a fost trecerea timpului, astfel că, în noul film, copilul din precedentele două, Andy, este pe punctul de a pleca din casa părintească la facultate, mama sa cerându-i să scape de vechile lui jucării.

Scenariul, semnat de Michael Arndt, are toate ingredientele succesului marca Pixar: umor, emoţie şi capacitatea de a aborda cu lejeritate aparentă teme serioase, atrăgând un public cu vârste diferite.

Următorul film al studiourilor Pixar, "Cars 2", regizat de John Lasseter, va fi lansat pe marile ecrane în vara acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici