Prestigiosul Teatru de Operă şi Balet din Perm rămâne deschis, însă doar pentru câte un singur spectator pe reprezentaţie. Cum vor fi aleşi norocoşii melomani

  • Spectacolele se difuzează în streaming
  • În sală va fi însă admis câte un singur spectator pe reprezentaţie
  • Norocosul meloman va fi tras la sorţi şi apoi testat pentru coronavirus
904 afișări
Imaginea articolului Prestigiosul Teatru de Operă şi Balet din Perm rămâne deschis, însă doar pentru câte un singur spectator pe reprezentaţie. Cum vor fi aleşi norocoşii melomani

Sursa foto: Profimedia

Spiritul rebel al artiştilor ruşi a găsit o metodă de a se manifesta, chiar în aceste vremuri de disciplină severă. Teatrele sunt închise, multe oferă însă reprezentaţii online. Printre ele, şi Opera din Perm.

Prestigioasa instituţie, fondată pe vremea ţarului Alexandru al III-lea, a lansat iniţitiva ”anti-carantină”. Nu este în nici un caz vorba de a nesocoti recomandările autorităţilor sanitare, ci de a permite zilnic câte unui spectator unic, ales prin tragere la sorţi, un privilegiu demn de un împărat: să se bucure – doar el - de un spectacol de operă sau de balet. O montare fastuoasă pentru un singur om.

”Proiectul acesta este unic în istoria teatrului” declară Marat Gatsalov, directorul instituţiei. ”Nu există nici o diferenţă de valoare între un meloman şi o sală plină.”
Nu putem decât să ne imaginăm emoţia unei astfel de experienţe. A spectatorului, dar şi a artiştilor, care duc în aceste timpuri lipsă de aplauze.

Pentru melomanii noştri, cei închişi în case, spectacolele Teatrului de Operă şi Balet din Perm sunt disponibile AICI.

Material scris de Tudor Potra

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici