PRIETENIE EMOŢIONANTĂ la bine şi la greu: Un terrier, câine însoţitor pentru amicul lui labrador orb - VIDEO

Terrierul Milo a devenit câine însoţitor pentru prietenul lui, labradorul Eddie, în vârstă de şapte ani, după ce acesta şi-a pierdut vederea.

983 afișări
Imaginea articolului PRIETENIE EMOŢIONANTĂ la bine şi la greu: Un terrier, câine însoţitor pentru amicul lui labrador orb - VIDEO

Prietenie la bine şi la greu: Un terrier, câine însoţitor pentru amicul lui labrador orb - VIDEO

Prietenul credincios al labradorului îndeplineşte rolul de câine însoţitor de un an pentru Eddie, fiind în acelaşi timp ochii lui, partenerul de joacă şi cel care are grijă să îl aducă înapoi acasă în fiecare zi la stăpâna lui, Angie Baker-Stedham, scrie Daily Mail.

Potrivit acesteia, perechea încântătoare din Cardiff este strâns legată, Milo putând fi văzut îndrumându-şi mai bătrânul prieten şi prin intermediul unei lese care îi leagă pe cei doi.

"Înainte ca Eddie să orbească, cei doi obişnuiau să alerge împreună după jucării, dar acum Eddie se bazează pe Milo ca să îl ajute să se joace şi cei doi adoră să meargă în pădure", povesteşte Angie, în vârstă de 45 de ani.

Femeia a observat că Eddie îşi pierdea treptat vederea anul trecut, când labradorul începuse să se lovească de tomberoane şi de pereţii clădirilor. "S-a întâmplat atât de repede, ceea ce e trist, pentru că înainte obişnuiau să se joace îm preună. Acum Milo mă ajută să îl iau pe Eddie când îl strig. Îl conduce pe Eddie înapoi la mine", mai spune stăpâna labradorului, precizând că terrierul şi-a asumat rolul de câine însoţitor pentru prietenul lui fără niciun fel de antrenament.

Milo îl supraveghează mereu pe Eddie şi "chiar se aşază pe spatele lui când acesta se odihneşte", spune Angie. "Îl linge mereu pe faţă, dorm în aceeaşi cameră şi îşi petrec tot timpul împreună. Fără Milo, Eddie ar fi pierdut."

Pentru ca labradorul să îl poată urmări, micul terrier poartă clopoţei la zgardă, fiind destul de greu ca unul să se piardă de celălalt.

Legătura dintre Eddie şi prietenul lui a avut însă de suferit atunci când Milo a fost diagnosticat cu anemie hemolitică mediată imună şi a avut nevoie de o transfuzie de sânge. În prezent cei doi prieteni sunt din nou împreună, Milo fiind în continuare un însoţitor credincios pentru Eddie.

Angie Baker-Stedham are trei copii şi a îngrijit în ultimii nouă ani un număr impresionant de 61 de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici