Prima casă a regretatului Freddie Mercury a fost decorată cu o placă albastră memorială - VIDEO

Sora cântăreţului, Kashmira Cooke, şi Brian May, membru al trupei Queen, au dezvelit placa memorială pe 1 septembrie, amplasată pe peretele casei din Feltham, în vestul Londrei, prima casă în care s-au mutat părinţii lui Freddie când au emigrat din Zanzibar, în 1964, scrie nme.com.

1619 afișări
Imaginea articolului Prima casă a regretatului Freddie Mercury a fost decorată cu o placă albastră memorială - VIDEO

Prima casă a regretatului Freddie Mercury a fost decorată cu o placă albastră memorială - VIDEO

În cadrul ceremoniei de dezvelire a plăcii, Kashmira Cooke a declarat: "Eu şi mama mea suntem mândre şi încântate că organizaţia English Heritage (n.r. - organizaţie caritabilă care gestionează Colecţia Patrimoniului Naţional al Marii Britanii) îl onorează pe Freddie al nostru cu o Placă Albastră (n.r. - distincţie ce marchează clădirile cu importanţă culturală şi istorică) şi că el se va număra printre numele faimoase care vor dăinui pentru totdeauna. În secret, şi el ar fi fost foarte mândru şi încântat".

Mercury, care a murit în 1991, ar fi împlinit anul acesta, pe 5 septembrie, 70 de ani.

"Este o sarcină plăcută să instalez acest mic memento în casa părinţilor lui Freddie, în Feltham", a declarat Brian May, chitaristul trupei Queen, la ceremonie.

"Aici l-am vizitat prima oară pe Freddie, după ce l-am cunoscut prin intermediul unui prieten comun. Ne petreceam majoritatea zilelor apreciind şi analizând toate detaliile modului în care Jimi Hendrix şi-a pus laolaltă înregistrările într-un studio - ascultându-l pe Hendrix pe vinilul care se învârtea în picup-ul Dansette al lui Freddie - care avea difuzoare stereo pe ambele părţi ale cutiei".

La ceremonia de dezvelire a plăcii a participat şi Ministrul Culturii, Karen Bradley, care l-a descris pe regretatul solist ca fiind o "persoană emblematică pe întreg globul a cărui muzică a intrat în inimile a milioane de oameni din întreaga lume".

De-a lungul unei cariere de peste 40 de ani, Queen a adunat o listă colosală de premii, recorduri, prezenţe în Hall of Fame, performanţe de neegalat de nicio altă trupă. Vânzări de sute de milioane de unităţi, inclusiv un număr fără precedent de albume şi single-uri de top în clasamentele muzicale care continuă şi în prezent să poziţioneze trupa Queen în rândul primelor 10 cu cele mai mari vânzări pe iTunes. Acestor performanţe li se adaugă alte şapte premii Ivor Novello, un trofeu MTV Global Icon, două piese incluse în Grammy Hall of Fame - "We Will Rock You" şi "We Are the Champions" - melodii care şi în prezent sunt cel mai des folosite în timpul evenimentelor sportive din întreaga lume, transformând Queen într-una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe. Queen a reuşit totodată performanţa de a deveni prima trupă care a vândut peste şase milioane de copii ale unui album în Marea Britanie, cu materialul "Greatest Hits", care a mai doborât un record: peste 1.422 de săptămâni în British Album Chart.

În ciuda faptului că solistul trupei, Freddie Mercury, unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai scenei rock, a murit în 1991, Queen a rămas una dintre cele ma respectate trupe din istoria rock, posesoare a unui catalog impresionant de hituri care au rămas şi în prezent la fel de actuale. Cu o măiestrie compoziţională impresionantă, virtuozitate muzicală şi un talent nemărginit transpus în reprezentaţii live spectaculoase, Queen - Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor şi John Deacon - a cucerit inimi şi clasamente ca nicio altă trupă din istorie, moştenire ce continuă să dăinuie datorită devotamentului pe care May şi Taylor îl păstrează pentru ceea ce Queen înseamnă cu adevărat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici