Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Hunedoara, în 2015

Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în perioada 1-3 mai 2015, până în prezent confirmând participarea administraţiile a şapte palate, cetăţi şi castele din Spania, Ungaria şi România.

207 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Hunedoara, în 2015

Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Hunedoara, în 2015 (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

"Ne adresăm muzeelor, palatelor, castelelor şi cetăţilor din întreaga Europă care doresc să participe la acest eveniment dedicat exclusiv unor astfel de monumente istorice. În cadrul acestui târg, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică", a declarat, miercuri, directorul Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara, Costin Tinca.

Potrivit acestuia, până acum, la prima ediţie a Târgului European al Castelelor au confirmat prezenţa şapte participanţi: Palatul Godollo şi Castelul Rakoczi din Ungaria, Castelul La Mota din Spania, Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Ţării Făgăraşului - Cetatea Făgăraş şi Muzeul Judeţean Argeş - Cetatea Poenari.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, care va găzdui acest eveniment, este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România şi a fost inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite din partea turiştilor care l-au vizitat.

Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici