Primele rezultate ale sateliţilor Starlink arată promiţător

  • Testele făcute cu reteaua lui Elon Musk au ajuns la viteze de 60Mbps
  • Latenţa înregistrată a urcat până la 90 de secunde
  • Deocamdata doar 600 din cei 12.000 de sateliti sunt pe orbită
403 afișări
Imaginea articolului Primele rezultate ale sateliţilor Starlink arată promiţător

Primele rezultate ale sateliţilor Starlink arată promiţător

Testele făcute cu reteaua lui Elon Musk au ajuns la viteze de 60Mbps. Latenţa înregistrată a urcat până la 90 de secunde   Dacă celelalte proiecte al lui Elon Musk au avut parte de contestatari, Starlink pare să nu supere aproape pe nimeni.

Proiectul prin care Musk vrea să aducă internet prin satelit în cele mai izolate colţuri ale lumii, merge conform programului. Şi au apărut şi primele teste, care arată viteze de download între 11 şi 60 Megabiţi pe secundă. Principala problemă rămâne latenţa, care a mers până la 90 de milisecunde, dar e de aşteptat să se întâmple aşa, pentru că, deocamdată, doar 600 din cei 12.000 de sateliţi Starlink sunt pe orbită.

E drept că 11 Megabiţi pe secundă, pentru cei care nu au nici cablu, nici fibră, deja e un enorm progres.

Dar Elon Musk spune că obiectivul Starlink e mai ambiţios.

 ELON MUSK, CEO Starlink ”Ţinta noastră e să ducem latenţa sub 20 de milisecunde, în aşa fel încât să poată fi jucate jocuri care necesită răspuns rapid la nivel competitiv. Cam ăsta e obiectivul nostru. ”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici