Prince dă în judecată mai multe site-uri de pe internet

Starul american al muzicii pop Prince plănuieşte să dea în judecată mai multe site-uri de internet, printre care YouTube şi eBay, pentru că au utilizat, fără permisiune, muzica şi imaginea sa, informează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Prince dă în judecată mai multe site-uri de pe internet

Prince dă în judecată mai multe site-uri de pe internet

Autorul hiturilor "Purple Rain", "1999" şi "When Doves Cry" a declarat că YouTube nu poate nega faptul că are controlul asupra înregistrărilor video care sunt postate de utilizatori pe site-ul de video sharing.

"YouTube... este perfect capabil să filtreze materialele pornografice sau cu conţinut pedofil, dar se pare că alege să nu filtreze conţinutul muzical şi cinematografic pentru care nu are autorizaţie şi datorită căruia are atâta succes pe piaţă", a declarat cântăreţul prin intermediul unui comunicat.

YouTube a replicat spunând că lucrează cu artiştii pentru a-i ajuta să-şi administreze muzica pe site.

"Majoritatea proprietarilor de conţinut înţeleg că noi respectăm drepturile de autor, lucrăm în fiecare zi împreună cu ei pentru a-i ajuta să-şi administreze conţinutul şi dezvoltăm cele mai performante instrumente pentru a-i ajuta", a declarat consilierul şef YouTube, Zahavah Levine. "Avem parteneriate cu mari companii de înregistrări de pe glob care au înţeles că YouTube constituie o modalitate de a comunica cu fanii", a mai spus acesta.

În afară de YouTube, Prince mai plănuieşte să dea în judecată eBay şi Pirate Bay, un site despre care Hollywood-ul şi industria muzicală spun că este o sursă majoră de piratare a conţinutului muzical şi cinematografic.

Nu se ştie ce sorţi de izbândă va avea Prince într-o epocă în care schimbul de conţinut online, telefoanele mobile şi site-urile cu conţinut video fac din ce în ce mai dificilă respectarea drepturilor de autor.

Prince a angajat compania britanică Web Sheriff pentru a-l ajuta să-şi coordoneze acţiunea în instanţă.

"În ultimele săptămâni, am înlăturat direct de pe YouTube aproximativ 2.000 de înregistrări video cu muzica lui Prince", a indicat directorul companiei Web Sheriff, John Giacobbi. "Problema este că într-o zi elimini toate înregistrările video pentru ca în ziua următoare să apară alte 100 sau 500. Acest lucru nu este benefic pentru resursele financiare ale lui Prince", a adăugat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici