Prinţesa Diana regreta că s-a căsătorit într-o familie de origine germanică

Prinţesa Diana regreta că s-a căsătorit într-o familie de origine germanică, potrivit avocatului său de divorţ, Anthony Julius, care a publicat recent cartea "Trials of Diaspora", o istorie a antisemitismului în Anglia, informează TimesOnline.

415 afișări
Imaginea articolului Prinţesa Diana regreta că s-a căsătorit într-o familie de origine germanică

Prinţesa Diana regreta că s-a căsătorit într-o familie de origine germanică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cartea despre antisemitism semnată de Anthony Julius, avocatul de divorţ al Prinţesei Diana, face câteva dezvăluiri despre ce credea aceasta despre evrei. Potrivit lui Julius, prinţesa "era interesată de evrei dar nu ştia nimic despre aceştia, cu excepţia faptului că bărbaţii evrei, spre deosebire de cei din clasa ei, tratau femeile cu mai multă decenţă".

"Spunea că evreii erau ostili exact acelor lucruri pe care ea la rândul ei le respingea", a spus avocatul în cartea sa, "Trials of Diaspora".

"Prinţesa Diana mi-a mărturisit că nu ar fi trebuit să se căsătorească niciodată într-o familie de origine germanică", a adăugat Julius, explicând afirmaţia prinţesei ca fiind o dovadă de empatie arătată de aceasta faţă de originea lui iudaică.

Anthony Julius a reprezentat-o pentru prima dată în instanţă pe Prinţesa Diana când aceasta a dat în judecată un fotograf care i-a făcut poze când exersa în sala de fitness. Cazul a fost soluţionat la începutul lui 1995, dar în acelaşi an, ea l-a căutat după ce a primit scrisorile Reginei şi ale Prinţului Charles în care i se cerea să divorţeze.

Deşi avocatul nu era specializat în divorţuri, a acceptat să o reprezinte pe Prinţesa Diana. "Diana trăia într-un vacuum. Era educată superficial, în stilul acceptat al clasei şi genului ei. Era o persoană foarte receptivă la experienţe noi. Avea o nevoie foarte accentuată de a-i mulţumi pe alţii, de a-şi face interlocutorii fericiţi, dar adesea fără a înţelege cu adevărat ce spunea persoana din faţa ei", a spus el.

Potrivit avocatului, portretul psihologic al Prinţesei Diana era completat de intuiţie, dar fără talentul de a descifra corect personalităţile oamenilor. "Era interesată de tot ce era în afara lumii sale şi avea tendinţa să valorizeze un lucru care nu aparţinea lumii ei. Nici ea nu făcea parte în totalitate din lumea de care aparţinea, după cum nu aparţinea nici altei lumi", se mai spune în cartea "Trials of Diaspora".

Despre experienţa sa în relaţia cu Diana, Anthony Julius a spus : "Am fost expus la o formă subtilă de antisemitism, un tip de comportament pe care nu l-am experimentat niciodată înainte în viaţă".

După o nuntă ca în basme, în 1981, Charles şi Diana au divorţat în 1996. Prinţesa a murit în 1997, în urma unui tragic accident de maşină, care a avut loc la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici