Prinţul William şi Kate Middleton au asistat la premiera londoneză a filmului "War Horse", regizat de Spielberg

Prinţul William şi soţia lui Catherine au asistat, duminică, la Londra, la premiera filmului "Calul de luptă/ War Horse", regizat de Steven Spielberg, în compania a peste 600 de militari, veterani de război şi a familiilor acestora, invitaţi ai cuplului regal la acest eveniment.

778 afișări
Imaginea articolului Prinţul William şi Kate Middleton au asistat la premiera londoneză a filmului "War Horse", regizat de Spielberg

Prinţul William şi Kate Middleton au asistat la premiera londoneză a filmului "War Horse", regizat de Spielberg (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Regizorul american a subliniat faptul că a fost o onoare pentru el să asiste la această premieră în compania ducelui şi a ducesei de Cambridge, salutând totodată iniţiativa acestora de a invita soldaţii şi veteranii de război la premieră.

"Este o mare onoare ca ei (William şi Kate) să îşi aloce o parte din timpul lor în beneficiul unei organizaţii de caritate şi este minunată ideea lor de a invita câţiva veterani la premiera din această seară", a declarat Steven Spielberg, pe covorul roşu, întins în faţa cinematografului din Leicester Square.

Filmul "Calul de luptă/ War Horse" spune povestea lui Joey, un cal crescut în bucolicele peisaje rurale din Anglia, care este luat de la ferma în care a trăit, pentru a fi trimis în Franţa, pe câmpurile de luptă din timpul Primului Război Mondial.

Albert, băiatul care îl îngrijea, decide să plece în Franţa, să îşi caute calul, sfidând ororile, noroiul şi băile de sânge din acel război.

Lungmetrajul "Calul de luptă/ War Horse" a fost nominalizat la Globurile de Aur încă dinainte de a fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite.

Steven Spielberg a declarat că turnarea acestui film a reprezentat pentru el o "experienţă foarte frumoasă".

Rolul calului Joey a fost interpretat de 10 cai din lumea întreagă, cei mai mulţi dintre ei provenind din Spania. Actorul britanic Jeremy Irvine, în vârstă de 21 de ani, care înainte de acest film jucase doar în producţii de televiziune, interpretează rolul personajului Albert.

Cuplul regal a asistat la filmul "Calul de luptă/ War Horse" pentru a susţine The Foundation of Prince William and Prince Harry, fundaţia înfiinţată de cei doi prinţi britanici în anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici