Profesoară acuzată că şi-a umilit elevii. Ce metodă a găsit dascălul pentru a-şi pedepsi elevii – FOTO, VIDEO

O profesoară din Florida riscă să fie concediată pentru modul în care a decis să-i pedepsească pe elevii care au fost neascultători. Laurie Bailey-Cutkomp (47 de ani), profesoară de ştiinţe exacte la liceul Zephyrhills din Florida, a obligat opt elevi din primul an să poarte un guler de protecţie pentru câini.

1115 afișări
Imaginea articolului Profesoară acuzată că şi-a umilit elevii. Ce metodă a găsit dascălul pentru a-şi pedepsi elevii – FOTO, VIDEO

Profesoară acuzată că şi-a umilit elevii. Ce metodă a găsit dascălul pentru a-şi pedepsi elevii – FOTO, VIDEO (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Directoarea liceului, Heather Fiorentino, a aflat despre incident după ce câţiva elevi au postat pe Facebook imagini cu colegi de-ai lor având la gât "conul ruşinii", însă profesoara şi alţi elevi susţin că totul a fost doar o glumă, scrie Daily Mail.

"Doamnă Bailey-Cutkomp, acţiunile dumneavoastră demonstrează probleme de judecată şi mă îngrijorează din mai multe motive. Sunt uimită că v-aţi gândit să puneţi gulere de protecţie pentru câini elevilor dumneavoastră, indiferent de motiv. Sunt cu atât mai îngrijorată cu cât aţi decis să le puneţi obiectele respective pentru a-i pedepsi şi pentru a-i umili în faţa celorlalţi elevi", se arată în scrisoare în care directoarea instituţiei a recomandat concedierea profesoarei.

De asemenea, unul dintre elevi a descris incidentul în scrisoarea respectivă: "Beam un suc, când profesoara m-a întrebat: «Trebuie să-ţi pun conul?» Eu nu am spus nimic, iar ea mi-a pus gulerul".

În ciuda dovezilor, Laurie Bailey-Cutkomp susţine că este nevinovată. Ea a cerut o audiere publică în faţa şcolii pentru a oferi explicaţii.

Heather Fiorentino susţine că profesoara s-ar fi inspirat din filmul animat "Up", pe care l-a proiectat într-o zi elevilor. În film, câinele Dug a fost obligat să poarte "conul ruşinii", ca pedeapsă pentru că a fost neascultător.

Gulerele respective sunt folosite la câini sau pisici, pentru a împiedica animalele să se atingă în cazul în care au fost supuse unor intervenţii chirurgicale în zona capului.

Potrivit Daily Mail, profesoara a lucrat ca veterinar înainte de a începe să predea la liceul Zephyrhills, a cărui mascotă este un buldog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici