"Puteţi identifica această plantă misterioasă din grădina mea?". Cum a aflat un grădinar că pe proprietatea lui creşte canabis

Un grădinar care le-a cerut celor de la BBC să îl ajute în identificarea unei "plante misterioase" pe care a descoperit-o pe proprietatea lui, a fost informat că este canabis, seminţele fiind, cel mai probabil, transportate de păsări, potrivit The Telegraph.

1044 afișări
Imaginea articolului "Puteţi identifica această plantă misterioasă din grădina mea?". Cum a aflat un grădinar că pe proprietatea lui creşte canabis

Un grădinar a aflat de la BBC că pe proprietatea lui a crescut o plantă de canabis

Numărul din septembrie al revistei britanice "BBC Gardeners' World" a inclus un mesaj şi o fotografie trimise de un cititor al publicaţiei.

"Puteţi identifica această plantă misterioasă din grădina mea?", i-a întrebat grădinarul Barry Thorp pe cei de la "BBC Gardeners' World".

În secţiunea dedicată răspunsurilor, horticultoarea Anne Swithinbank a afirmat că este cânepă, punctând că trebuie să fie distrusă, dar nu prin ardere.

"Pare a fi cânepă (cannabis sativa). Este, desigur, ilegală şi probabil a germinat din seminţe aduse de păsări. Mai bine ai distruge-o", l-a sfătuit Anne pe grădinar.

Horticultorul şef Guy Barter de la Royal Horticultural Society (RHS) i-a dat dreptate specialistului BBC, declarând: "Da, este cannabis sativa. Este ilegală deţinerea sau cultivarea ei în Marea Britanie în absenţa unei licenţe speciale. Poate fi cultivată legal pentru utilizarea farmaceutică. Seminţele de cânepă cărora le-au fost distruse proprietăţile caracteristice prin mijloace specifice, precum arderea, sunt oferite ca hrană păsărilor. Uneori, seminţe îşi păstrează calităţile, ajungând să fie răspândite de păsări".

Taguri:
bbc,
cannabis,
grădinar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici