Putin şi Sarkozy, împreună la un antrenament de arte marţiale

Premierul rus Vladimir Putin a salutat rolul jucat în medierea crizei georgiene de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, mare amator de arte marţiale, subliniind că cei doi au convenit să efectueze un antrenament împreună, relatează Le Figaro.

87 afișări
Imaginea articolului Putin şi Sarkozy, împreună la un antrenament de arte marţiale

Putin şi Sarkozy, împreună la un antrenament de arte marţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Relaţiile dintre noi prezintă un caracter constructiv şi am stabilit rapoarte foarte amicale într-un mod progresiv. Avem încredere unul în altul tot mai mult", a declarat premierul rus într-un interviu acordat publicaţiei franceze, făcând referire la liderul de la Paris.

"Şi vă fac o mărturisire, pentru că este interesat de arte marţiale, am decis să efectuăm un antrenament împreună", a adăugat şeful Executivului de la Moscova.

Putin a explicat din nou că Rusia nu a făcut altceva decât să răspundă provocării militare lansate de Georgia.

"Nu revendicăm nici un teritoriu suplimentar şi, dacă militarii noştri au rămas în zonele de securitate, este doar pentru a proteja Osetia de Sud", a explicat el.

Liderul rus a precizat că Moscova refuză mobilizarea observatorilor UE şi OSCE în Osetia de Sud şi Abhazia deoarece acestea "sunt acum state independente. Este nevoie doar ca guvernele celor două ţări să îşi dea acordul pentru prezenţa observatorilor internaţionali pe teritoriul lor".

Putin a subliniat că relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite s-au degradat din cauza Washingtonului, americanilor revenindu-le acum datoria să refacă aceste legături.

Premierul a declarat că în situaţii extreme cele două ţări şi-au unit eforturile, amintind de cele două războaie mondiale şi de ajutorul acordat atunci de Statele Unite "pe care Rusia nu îl va uita niciodată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici