Rapperul american Jay-Z, dat în judecată de o companie aeriană

Rapperul Jay-Z a fost dat în judecată de o companie aeriană privată, care susţine că muzicianul american nu a achitat facturi în valoare de peste 130.000 de dolari, reprezentând serviciile prestate de companie în timpul a 18 ore de zbor.

11 afișări
Imaginea articolului Rapperul american Jay-Z, dat în judecată de o companie aeriană

Rapperul american Jay-Z, dat în judecată de o companie aeriană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jay-Z, considerat un "mogul" al industriei muzicale americane, datorează companiei Air Platinum Holding peste 130.000 de dolari, această sumă reprezentând factura pentru serviciile de care a beneficiat starul în anul 2009, informează contactmusic.com.

Potrivit site-ului TMZ.com, rapperul Jay-Z a călătorit în 2009 timp de 55 de ore cu această companie, căreia trebuia să îi achite suma de 250.000 de dolari, din care a plătit doar echivalentul a 37 de ore.

O singură oră petrecută la bordul avioanelor companiei costă 4.500 de dolari, ceea ce înseamnă că rapperul american trebuie să mai achite 81.000 de dolari pentru cele 18 ore restante.

În plus, Jay-Z datorează 8.500 de dolari pentru serviciile de catering din timpul curselor interne, 3.000 de dolari pentru serviciile de catering din timpul curselor externe şi 8.500 de dolari din taxe de aeroport internaţionale.

De asemenea, rapperul american datorează companiei Air Platinum Holding suma de 12.285 de dolari reprezentând alte taxe aeriene şi suma de 24.200 de dolari reprezentând serviciile de lux pe care le-a solicitat în timpul unei călătorii speciale la Londra. Suma totală datorată de Jay-Z se ridică astfel la 137.485 de dolari.

Jay-Z, în vârstă de 40 de ani, a anunţat recent că va lansa o linie proprie de căşti audio în parteneriat cu firmele Roc Nation şi Skullcandy.

Jay-Z, pe numele său real Shawn Carter, soţul cântăreţei Beyonce, este cel mai bogat artist hip-hop din lume, potrivit revistei Forbes, cu o avere estimată, în 2009, la peste 500 de milioane de dolari. Jay-Z a vândut peste 40 de milioane de albume pe plan mondial şi a fost recompensat cu 10 premii Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici