"Războiul" s-a încheiat: cele două familii ale lui John Lennon au făcut în sfârşit pace

Cele două familii ale muzicianului John Lennon, asasinat în 1980, au făcut în sfârşit pace, Cynthia Powell, Julian Lennon, Yoko Ono şi Sean Lennon fiind fotografiaţi împreună pentru prima oară, după mulţi ani de controverse şi declaraţii agresive în presă, relatează dailymail.co.uk.

113 afișări
Imaginea articolului "Războiul" s-a încheiat: cele două familii ale lui John Lennon au făcut în sfârşit pace

"Războiul" s-a încheiat: cele două familii ale lui John Lennon au făcut în sfârşit pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi fii ai artistului britanic, Julian şi Sean, au apărut în public împreună, însoţiţi de mamele lor - fostele soţii ale solistului trupei The Beatles - Cynthia Powell şi Yoko Ono, cu ocazia vernisajului de la New York al expoziţiei de fotografii realizate de Julian Lennon, ce a avut loc în weekendul trecut.

Este pentru a doua oară, din 2007, când cei doi fii ai muzicianului au apărut împreună în public - şi pentru prima oară după 1989 când ei au apărut împreună cu Yoko Ono, după o dispută îndelungată între cele două familii ale lui John Lennon.

Relaţiile dintre cele două familii s-au deteriorat în anii 1990, după ce Yoko Ono a încercat să îl excludă pe Julian Lennon de pe lista beneficiarilor averii de multe milioane de lire sterline lăsată de John Lennon.

"Am aţâţat iadul asupra ei. Însă acum m-am împăcat cu ea şi am pus acele incidente în urma noastră", a declarat Julian Lennon pentru The Times într-un interviu din 2009.

În prezent în vârstă de 47 de ani, Julian Lennon a locuit cu celebrul său tată până la vârsta de cinci ani, când părinţii săi au divorţat în 1968. El s-a mutat cu mama lui, Cynthia Powell, în Italia, şi şi-a văzut tatăl doar o dată pe an, până la asasinarea acestuia, în 1980.

După moartea lui John Lennon, Julian şi-a exprimat resentimentele faţă de acesta, declarând: "Mi-a spus că am apărut după o sticlă de whisky pe care o băuse într-o seară de sâmbătă. Unde e dragostea în fraza asta?".

Julian Lennon a acuzat-o la un moment dat pe Yoko Ono că încearcă să îi saboteze cariera, deoarece ea ar fi programat lansarea albumului de debut al fiului ei, Sean, în aceeaşi zi în care el îşi lansa unul dintre propriile sale albume solo.

Sean Lennon, în vârstă de 34 de ani, este de asemenea muzician şi a crescut în New York. În ultimii săi ani de viaţă, John Lennon renunţase în mare parte la cariera lui muzicală pentru a-şi creşte fiul.

La rândul ei, Cynthia Powell a declarat recent că îşi doreşte ca cei doi fii ai lui John Lennon să devină mai apropiaţi, deoarece "au multe lucruri în comun şi ar trebui să se ajute unul pe altul".

Cu ocazia vernisajului expoziţiei sale de fotografii, găzduită de Morrison Hotel Gallery din New York, Julian Lennon a declarat: "Relaţiile dintre noi sunt bune. De fiecare dată când ajung la New York ne întâlnim cu toţii. Sean chiar mi-a cerut să îi realizez fotografia pentru coperta albumului său - gratuit, bineînţeles".

John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu soţia sa, Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări. John Lennon, legendarul fost membru al trupei Beatles, ar fi împlinit 70 de ani pe 9 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici