Rebeli şi-n carantină. Motocicliştii şi tuningul în timpul pandemiei: cum se modifică bolizii pe două roţi şi ce preferinţe au pasionaţii. VIDEO

  • Preţul unei motociclete noi porneşte de la 4.000-5.000 de euro, dar pasiunea urcă mult cheltuielile bikerilor
  • Mihai personalizează şi repară motociclete de peste 3 ani
  • Poţi să îţi cureţi motorul chiar cu detergent de vase. Trendul motorului tău îl dai chiar tu
253 afișări
Te întrebi pe ce-şi mai cheltuie lumea banii? Printre altele, pe tuningul moto, un colac de salvare pentru cei care în perioada pandemiei nu au putut să-şi cumpere un motor nou. Mihai lucrează în domeniul IT şi a avut până acum patru motoare, iar de vreo 3 ani s-a apucat să repare şi să personalizeze motociclete. E un hobby, spune el. Face chiar şi schiţe când are vreo idee trăznet pentru că se pricepe şi la design. Îl găseşti zilnic la atelier cu câte o piesă în mână. Până acum i-au trecut pragul peste 150 de oameni care plătesc şi mii de lei pentru a-şi îmbunătăţi motorul. Totuşi, nu există trenduri. Pe lângă ceară şi soluţiile speciale de curăţare a motorului, unii vor accesorii cromate, evacuări modificate ori roţi spiţate.
 
"Faci şabloane din carton, măsori de 17 ori şi tai o dată. Important e ca la final când omul ăla vine şi vede motocicleta lui să zică ,,bă, asta-i a mea?”. Calul tău de metal este extensia ta. El vorbeşte despre tine şi când nu eşti lângă el", spune Mihai Barbu, IT-ist şi motociclist.
 
"De la roata lui iniţială s-a ajuns la o roată cu spiţe largi, cu anvelopă îngustă şi înaltă. Cred că e cea mai ciudată cerere să ajungi să faci un bagger dintr-un cruiser. Oamenii, odată ce-şi cumpără o motocicletă mai repede investesc în ceea ce au şi preferă personalizarea decât să-şi schimbe motocicleta cu totul.
 
O mie de euro, cam atât ar trebui ca să pot să schimb ghidonul şi să pot să-mi schimb tot ce înseamnă furtune, cabluri. Fiecare cerere are bucăţica ei de originalitate, de unicitate", mai spune el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici