Record Guinness bucureştean - cea mai mare monedă de ciocolată din lume

Bucureştiul a intrat din nou în Guinness World Records, joi, odată cu dezvelirea celei mai mari monede din ciocolată din lume, într-un mall din Capitală, eveniment care a avut loc în prezenţa primarului Sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone.

704 afișări
Imaginea articolului Record Guinness bucureştean - cea mai mare monedă de ciocolată din lume

Record Guinness bucureştean - cea mai mare monedă de ciocolată din lume (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

La evenimentul care s-a desfăşurat la Sun Plaza a participat şi Jack Brockbank, reprezentant al Guinness World Records, care i-a înmânat primarului diploma ce atestează recordul.

Moneda din ciocolată are 265 de kilograme, un diametru de 1,35 metri şi 14 centimetri grosime. Pentru moneda din ciocolată au lucrat 10 persoane, timp de trei zile şi trei nopţi, sub îndrumarea unui maestru cofetar.

Moneda, învelită în staniol auriu, va sta expusă în Sun Plaza, în zona Blue Atrium, timp de două săptămâni, după care va fi împărţită copiilor din centrele de plasament din Sectorul 4, după cum a spus primarul.

De altfel, Piedone a fost primul care a gustat din ciocolată. "Nu plec de aici până nu gust", a spus el, menţionând că, de dragul acestei delicatese, renunţă la regim. Primarul a cerut un cuţit şi a răzuit litera "P" de pe ciocolata care era inscripţionată cu numele şi simbolul mall-ului bucureştean. Primarul a împărţit bucata de ciocolată cu Jack Brockbank, pentru ca, spre finalul evenimentului, bucăţele mici din monedă să ajungă la copiii adunaţi la eveniment.

Anterior dezvelirii monedei din ciocolată, care a avut loc în interiorul mall-ului, cei participanţi la eveniment au vorbit pentru cele câteva sute de persoane adunate în afara clădirii, de pe o scenă construită în aşa fel încât mulţimea să vadă aprinderea beculeţelor care au dus pentru prima dată mall-ul Sun Plaza în Guinness World Records.

Sun Plaza păstrează tradiţia iniţiată în 2010, când o instalaţie de lumini de Crăciun cu 449.658 de beculeţe i-a asigurat locul în Guinness Book. Ca un semn al continuităţii, înainte de dezvelirea monedei, au fost aprinse toate beculeţele de anul trecut.

Cristian Popescu a spus că mall-ul aprinde luminiţele de Crăciun înaintea Primăriei, care va pune în funcţiune instalaţiile de sărbători pe 28 noiembrie.

Totodată, primarul Sectorului 4 i-a asigurat pe cei adunaţi la eveniment că nu va candida la postul de primar general al Bucureştiului. "Nu candidez la Primăria Capitalei. Rămân acelaşi om pe care îl ştiţi. Nu vă uitaţi la mine cu ce sunt îmbrăcat, sunt acelaşi", a spus Cristian Popescu.

Oamenii adunaţi în faţa mall-ului au putut vedea, joi seară, şi un spectacol cu spiriduşi - care a zguduit constituţia fragilă a scenei în aşa măsură încât câţiva din membrii distribuţiei a trebuit să ţină boxele în timpul reprezentaţiei -, dar şi un mini-show al trupei Proconsul.

În premieră în România, recordul omologat anul acesta face parte din circuitul internaţional GuinessWorld Records Day, alături de alte evenimente organizate pe tot globul, la care participă peste 200.000 de persoane.

Anul trecut, la Sun Plaza, în prezenţa a circa 1.000 de curioşi, au fost aprinse 500 de perdele de lumini cu o lăţime de doi metri şi înălţimea de 1,5 metri - în interiorul mall-ului -, 6 perdele cu o înălţime de 2 metri şi o lăţime de 7 metri, la intrări, 20 de perdele cu înălţimea de 2 metri şi lăţimea de 7 metri, la restaurantele fast-food, 120 de ghirlande luminoase, la scările rulante, şi 2.400 de leduri, cu care au fost împodobiţi 40 de brazi. În total, au fost aprinse 449.658 de beculeţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici