Regina Elizabeth a II-a a celebrat cea de-a 86-a aniversare. Prinţul Philip, la prima apariţie publică după spitalizare - FOTO

Regina Elizabeth a II-a şi-a sărbătorit oficial, sâmbătă, la Londra, cea de-a 86-a aniversare în prezenţa soţului ei, prinţul Philip, care a efectuat astfel prima lui apariţie publică după spitalizarea de săptămâna trecută, cauzată de o infecţie urinară.

502 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a a celebrat cea de-a 86-a aniversare. Prinţul Philip, la prima apariţie publică după spitalizare - FOTO

Regina Elizabeth a II-a a celebrat cea de-a 86-a aniversare, sâmbătă, alături de soţul ei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul Philip, în uniformă de colonel din regimentul Grenadier Guards (garda reginei), purtând celebra căciulă din blană de urs, a părut în formă, în timpul tradiţionalei treceri în revistă a trupelor la care a asistat în picioare, alături de suverana Marii Britanii, care a purtat un palton galben şi o pălărie asortată.

Cuplul regal, zâmbitor, a asistat de asemenea la o paradă aeriană, din balconul Palatului Buckingham, înconjurat de ceilalţi membri ai familiei regale.

Acesta a fost primul angajament public pentru ducele de Edinburgh, în vârstă de 91 de ani, după externarea sa de săptămâna trecută. El a fost spitalizat din cauza unei infecţii urinare, pe 4 iunie, la mijlocul festivităţilor organizate pentru a marca jubileul de diamant al reginei.

Sâmbătă, cuplul regal a străbătut celebrul The Mall, bulevardul din faţa palatului, într-o trăsură acoperită, din cauza "vremii nesigure", potrivit unor surse de la Palatul Buckingham. Cu o zi înainte de a fi internat, ducele de Edinburgh asistase timp de mai multe ore, în frig şi sub o ploaie deasă, la o paradă nautică pe Tamisa.

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, şi fiul său, prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune, au urmat, sâmbătă, trăsura regală, pe cai, purtând la rândul lor uniforme militare de paradă. Soţiile lor, Camilla şi Kate, ambele îmbrăcate în nuanţe de albastru, au participat şi ele la această procesiune, într-o trăsură descoperită.

Puţin mai devreme, sâmbătă, regina i-a acordat fiului ei cel mare, prinţul Charles, cel mai înalt grad din cele trei armate britanice, potrivit Palatului Buckingham. Prinţul Charles, în vârstă de 63 de ani, a făcut parte din marina regală şi din aviaţia militară britanică în anii 1970.

Aniversarea oficială a reginei a fost celebrată la două săptămâni după festivităţile organizate cu mare pompă în Marea Britanie pentru a marca cei 60 de ani de domnie ai reginei.

Elizabeth a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, dar, din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în iunie, printr-o ceremonie denunită "Trooping the Colour" (Salutul Culorilor).

Această ceremonie îşi are originea în pregătirile pentru război din trecut, când toate steagurile erau strânse şi arătate soldaţilor britanici înainte de luptă, pentru ca aceştia să le recunoască în iureşul bătăliilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici