Regizorul german Werner Schroeter a murit

Regizorul de teatru şi film german Werner Schroeter, autorul filmelor "Der Tod der Maria Malibran" şi "Nuit de chien", a decedat la vârsta de 65 de ani, în noaptea de luni spre marţi, în oraşul german Kassel, au anunţat, marţi, reprezentanţii Schwules Museum din Berlin.

77 afișări
Imaginea articolului Regizorul german Werner Schroeter a murit

Regizorul german Werner Schroeter a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Werner Schroeter, care suferea de cancer, a murit într-o clinică din oraşul Kassel, a declarat Sybille Koch, directoarea Schwules Museum, un muzeu din Berlin dedicat operelor artiştilor gay, unde în această perioadă poate fi vizitată o expoziţie cu operele artistului german.

Werner Schroeter a împlinit 65 de ani pe 7 aprilie.

Cineastul german se afla în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală, a precizat Anne Jung, purtătoarea de cuvânt a muzeului berlinez.

Werner Schroeter a făcut parte dintre marii regizori ai "Noului Cinema" german, alături de Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog şi Wim Wenders.

Filmul său din 1980 "Palermo oder Wolfsburg", care prezintă povestea unui migrant sicilian care caută de lucru în Germania, a primit Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin. Werner Schroeter a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes în 1982 pentru filmul "Fitzcarraldo", iar în 1975, tot la Cannes, a primit premiul FIPRESCI, marele premiu al juriului şi premiul juriului ecumenic pentru pelicula "Jeder für sich und Gott gegen alle". În februarie 2010, Werner Schroeter a fost premiat din nou la Berlin, de această dată cu Teddy, un trofeu care recompensează filmele care evocă homosexualitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici