REPORTAJ: Ploaie şi muzică bună, în prima zi a Festivalului JazzTM, de la Timişoara

Aproximativ 300 de spectatori s-au adunat, miercuri seară, potrivit estimărilor organizatorilor, în Piaţa Victoriei din Timişoara, unde are loc cea de-a doua ediţie a festivalului JazzTM, aceştia urmărind până după miezul nopţii, în pofida ploii, concertele de pe scena amplasată în faţa Operei.

85 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Ploaie şi muzică bună, în prima zi a Festivalului JazzTM, de la Timişoara

REPORTAJ: Ploaie şi muzică bună, în prima zi a Festivalului JazzTM, de la Timişoara (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Trupa timişoreană "JazzyBit" a fost cea care a deschis festivalul, în aplauzele publicului. A urcat apoi pe scenă cântăreaţa londoneză Andreya Triana, care după prima piesă interpretată şi-a scos pantofii şi a cântat desculţă. Cu toate că le-a spus spectatorilor prezenţi că va cânta un cântec împotriva ploii, norii care s-au abătut peste Timişoara au adus, totuşi, multă ploaie. În pofida acesteia, spectatorii au rămas să urmărească toate concertele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Formaţia care a închis prima seară a festivalului JazzTM a fost "Terry Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright", din SUA.

În public au fost prezenţi spectatori şi din Austria sau Germania, în prima zi a festivalului JazzTM fiind prezent şi cunoscutul Alexandru Andrieş.

Primarul Nicolae Robu s-a arătat mulţumit de numărul de spectatori prezenţi în prima seară şi a spus că, personal, va fi prezent la toate spectacolele din cadrul acestui festival.

"A început foarte bine, în mod cert, aş zice că au fost mai mulţi spectatori decât în prima zi, anul trecut. Din păcate, am avut puţin ghinion, pentru că atunci când ne era lumea mai dragă a venit ploaia. Ne-a udat puţin, dar lumea a rămas în zonă. Nu am avut nicio aşteptare specială, mi-am dorit să fiu prezent la acest eveniment foarte important al oraşului nostru şi să dedic din timpul meu câteva ore în fiecare zi, astfel încât să fiu prezent la toate spectacolele", a declarat primarul Nicolae Robu.

Joi, în cea de-a doua zi a festivalului vor susţine concerte Al Jarreau, "Neil Cowley Trio" şi "Blazzaj", iar în ultima zi a festivalului, vineri, publicul îi va putea urmări pe Anoushka Shankar, "The Cat Empire" şi Teo Milea.

Accesul la festivalul JazzTM este gratuit, însă s-au putut rezerva locuri pe scaune în zona amenajată în faţa scenei cu suma de 50 de lei pentru întreg festivalul.

Prima ediţie a festivalului, cea din anul 2013, a adus în Piaţa Victoriei, în total, aproximativ 20.000 de spectatori. Atunci au urcat pe scenă nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, ediţia fiind transmisă de MezzoTV în 44 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici