Revelionul la New York: Lady Gaga va lansa sfera din Times Square

Starul pop Lady Gaga, legendele rockului Chuck Berry şi Patti Smith şi tenorul Placido Domingo se numără printre vedetele care vor participa sâmbătă seară la numeroasele festivităţi organizate de Revelion la New York.

394 afișări
Imaginea articolului Revelionul la New York: Lady Gaga va lansa sfera din Times Square

Revelionul la New York: Lady Gaga va lansa sfera din Times Square (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca în fiecare an, sute de mii de oameni se vor reuni în Times Square, piaţa din centrul cartierului Manhattan, pentru a asista la o tradiţie veche de peste un secol: coborârea, timp de 60 de secunde, până la miezul nopţii, a unei sfere din cristal multicolore, de-a lungul unui pilon.

Anul acesta sfera va fi lansată de excentrica Lady Gaga, originară din New York, şi de primarul oraşului, Michael Bloomberg.

Oraşul va fi animat, totodată, de sute de petreceri şi concerte. Chuck Berry, în vârstă de 85 de ani, va cânta la B.B. King Blues Club. Cântăreaţa newyorkeză Patti Smith va concerta la Bowery Ballroom, o sală de spectacole situată în sudul cartierului Manhattan.

Cei care preferă o ambianţă mai "clasică" pot merge la Metropolitan Opera din New York, unde Placido Domingo, în vârstă de 70 de ani, va juca rolul lui Neptun în "Insula fermecată", un spectacol bazat pe texte ale lui William Shakespeare şi muzica mai multor compozitori baroci.

Cu câteva zile înainte de Revelion, petrecere "udată" în mod tradiţional cu mult alcool, Bytox, o companie americană, a făcut vâlvă în presa locală cu vânzarea unor "plasturi anti-mahmureală", pe bază de produse naturale, despre care susţine că previne durerile de cap şi alte efecte secundare ale consumului excesiv de băuturi tari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici