"Rocky", cel mai bun film cu subiect sportiv

Filmul "Rocky", cu Sylvester Stallone, lansat în 1976, s-a situat pe primul loc într-un top al celor mai bune producţii cu subiect sportiv, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de un site de internet destinat cinefililor, informează mirror.co.uk.

51 afișări
Imaginea articolului "Rocky", cel mai bun film cu subiect sportiv

"Rocky", cel mai bun film cu subiect sportiv

"Rocky", povestea unui pugilist fără speranţe care ajunge campion mondial, a fost aleasă de 20% dintre participanţii la sondajul realizat de site-ul de internet lovefilm.com. În 1976, "Rocky" a câştigat trei premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun montaj". Datorită acestui rol, actorul american Sylvester Stallone a devenit celebru în lumea întreagă.

Potrivit sursei citate, pe locul al doilea în top s-a situat filmul "Echipa de bob" (1993), în regia lui Jon Turteltaub, o comedie despre echipa de bob olimpică jamaicană.

Locul al treilea a fost ocupat de drama "O fată de milioane", în care Clint Eastwood interpretează rolul unui antrenor ce pregăteşte o pugilistă interpretată de Hilary Swank. "O fată de milioane" a primit în 2005 patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie, semnată de Clint Eastwood.

Pe locul al patrulea, la egalitate, s-au situat drama romanţată "Jerry Maguire" (1996), care i-a adus lui Cuba Gooding Jr. un premiu Oscar, şi drama, devenită între timp clasică, "Taurul furios" (1980), semnată de Martin Scorsese, pentru care Robert de Niro a primit un premiu pentru cel mai bun actor din partea Academiei Americane de Film.

În acelaşi top au mai fost incluse, în ordine, "Terenul de baseball" (1989), cu Kevin Costner, "Albii nu pot să sară" (1992), cu Wesley Snipes şi Woody Harrelson, "Carele de foc" (1981), recompensat cu patru premii Oscar, drama de război "Drumul spre victorie" (1981), cu Sylvester Stallone şi Michael Caine, şi comedia "Pasiunea snobilor" (1980), cu Chevy Chase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici