Rod Stewart a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a Marii Britanii - VIDEO

Cântăreţul Rod Stewart, în vârstă de 71 de ani, a primit titlul onorific de Cavaler din partea reginei Elizabeth a II-a, potrivit contactmusic.com.

1617 afișări
Imaginea articolului Rod Stewart a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a Marii Britanii - VIDEO

Rod Stewart a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a Marii Britanii - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Înnobilarea lui Rod Stewart pentru serviciile sale aduse prin muzică şi acţiuni caritabile a fost dezvaluită vineri, la câteva ore după ce regina Elisabeta a II-a a participat la ceremonia de la Catedrala Sfântul Pavel din Londra, organizată cu ocazia împliniriii, în aprilie, a vârstei de 90 ani.

Cântăreţul s-a declarat încântat că, de acum încolo, va avea ocazia să se prezinte cu "Sir" înainte de a-şi spune numele, relatează Contactmusic.

"Am avut o viaţă frumoasă şi o carieră extraordinară, datorită sprijinului generos al marelui public britanic", a declarat Rod Stewart, adăugând: "Aceasta înnobilare, o onoare monumentală, încununează acest traseu şi nu-mi pot dori nimic mai mult. Îi mulţumesc Majestăţii Sale şi promit să port titlul cu demnitate".

Rod aşteapta de mult titlul, acesta recunoscând că s-a simţit ignorat, potrivit unei declaraţii din 2013, mai ales că până atunci mai mulţi colegi de breaslă fuseseră deja înnobilaţi, printre care şi cântăreţul Tom Jones sau solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger.

"Mick nici măcar nu plăteşte taxe aici (în Marea Britanie, n.r.), iar Tom trăieşte în America", a spus el atunci, potrivit contactmusic.com. "Dacă e să vină şi timpul meu, o să vină. Dacă nu, nu mă deranjează", a adăugat artistul.

 

Dar, având în vedere bucuria cu care a anunţat vineri veştile bune, în cadrul unui concert sold-out susţinut în oraşul Southampton din Anglia, în faţa a 27.000 de spectatori, se pare că nu i-a fost indiferentă vestea referitoare la primirea unui astfel de privilegiu din partea monarhiei britanice. "Am deosebita plăcere de a vă anunţa că am fost înnobilat de către Majestatea Sa, Regina", a transmis publicului, mulţumindu-i: "Asta se întâmplă datorită vouă. Mulţumesc foarte mult! Voi m-aţi făcut cine sunt".

Cântăreţul a dezvăluit că a primit felicitări din partea lui Elton John, care a fost înnobilat în 1998. "Am primit un mesaj amuzant de la Elton care spune: 'Felicitări, dragule. Cine ar fi crezut că doi bătrânei din nordul Londrei vor fi înnobilaţi?' ", a povestit Rod publicului, râzând şi mulţumind încă o dată.

 

Cariera lui Rod Stewart cuprinde 50 de ani de muzică, cu hituri precum "Maggie May", "Handbags and Gladrags" sau "Sailing".

Rod Stewart s-a aflat pe o listă de personalităţi care au fost înnobilate de Regina Elizabeth a II-a în contextul evenimentelor care marchează aniversarea oficială a suveranei Marii Britanii. Elizabeth a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, dar, din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în luna iunie, printr-o ceremonie.

Titlurile onorifice britanice sunt înmânate de monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, dar persoanele care primesc aceste tilturi sunt alese de comisii formate din funcţionari publici, pe baza nominalizărilor făcute de guvern şi de publicul larg.

În ordine descendentă, principalele titluri onorifice sunt cele de Cavaler/ Dame al/a Imperiului Britanic, CBE (Comandor al Ordinului Imperiului Britanic), OBE (Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic) şi MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic). Tradiţia cere ca în cazul Cavalerilor formula de adresare să conţină titlul "Sir", în cazul bărbaţilor, şi "Dame", în cazul femeilor, urmat de numele persoanei. Cei care primesc aceste onoruri nu au un titlu nobiliar real, ci doar onorific.

Aceste onoruri reprezintă un fel de răsplată pentru politicieni, diplomaţi şi funcţionari cu o carieră îndelungată, dar lista anuală include de asemenea multe celebrităţi şi persoane necunoscute în afara comunităţii sau domeniului în care activează.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici