Roşii, ceapă şi alte legume, în grădina Palatului Buckingham

Pentru prima oară după al doilea război mondial, regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a autorizat cultivarea, în incinta Palatului Buckingham, a unei grădini de legume, a anunţat un purtător de cuvânt.

567 afișări
Imaginea articolului Roşii, ceapă şi alte legume, în grădina Palatului Buckingham

Roşii, ceapă şi alte legume, în grădina Palatului Buckingham (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, de circa şase săptămâni, în jardinierele de la Buckingham au fost cultivate roşii, fasole păstăi, ceapă, praz şi morcovi, unele dintre aceste legume fiind deja utilizate în bucătăria palatului.

Palatul Buckingham a avut ultima oară propria grădină de legume în timpul celui de-al doilea război mondial, când familia regală a încercat să-i încurajeze pe britanici să îşi cultive propriile legume, în condiţiile raţionalizării alimentelor.

De data aceasta, grădina, care se întinde pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi şi unde nu sunt folosite substanţe chimice pentru îngrijirea legumelor, are ca obiectiv să ajute la conservarea seminţelor plantelor în pericol de dispariţie.

"Nu contribuim numai la menţinerea unor specii vechi de legume, ci şi la păstrarea istoriei şi patrimoniului", a explicat Claire Midgley, care răspunde de grădinile palatului.

Regina nu este singura care şi-a făcut grădină de legume. În martie, prima doamnă a SUA, Michelle Obama, a săpat primul strat al unei viitoare grădini "bio" la Casa Albă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici