Roy Disney, nepotul lui Walt Disney, a decedat

Roy Disney, care a jucat un rol fundamental în revitalizarea imperiului desenelor animate creat de unchiul său, Walt Disney, a decedat, miercuri, la vârsta de 79 de ani, din cauza unui cancer stomacal, a anunţat grupul Disney într-un comunicat.

38 afișări
Imaginea articolului Roy Disney, nepotul lui Walt Disney, a decedat

Roy Disney, nepotul lui Walt Disney, a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Roy Disney şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în cadrul studiourilor înfiinţate de unchiul şi de tatăl său în 1923.

Debutând în trustul Disney în 1953, în funcţia de asistent de montaj, el a devenit vicepreşedintele departamentului de animaţie al companiei Walt Disney în 1984, unde a ocupat această funcţie până în 2003.

În timpul acestor 20 de ani, Roy Disney "a contribuit la intrarea studioului Disney într-o nouă epocă de aur a animaţiei, graţie unui număr mare de succese artistice şi financiare, precum «Mica sirenă», «Frumoasa şi bestia», «Aladin» şi «Regele Leu»", se afirmă în comunicatul grupului Disney.

Roy Disney era căsătorit şi a avut patru copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici