Ruşii testează construcţia unui hotel american în spaţiu

Rusia a lansat un satelit american care ar trebui să fie prototipul unui hotel gonflabil, ce va fi ridicat în spaţiu, relatează AFP, citat de Le Populaire.

1 afișare

Potrivit oficialilor ruşi, satelitul Genesis-2, a fost pus pe orbită, joi, cu ajutorul rachetei Dniepr, construită pe baza unei rachete balistice intercontinentale. Acesta este o versiune mai mică a staţiei orbitale Nautilus, imaginată de magnatul complexului hotelier din Las Vegas, Rogbert Bingelow. Staţia a fost creată special pentru turiştii care vor să petreacă câtva timp în spaţiu.

Hotelul care va fi compus din mai multe module gonflabile, ar putea fi montat în 2015, costurile fiind estimate la 500 de milioane de dolari.

Sateliţii de tip Genesis, primul dintre aceştia fiind lansat anul trecut, precum şi sateliţii Guardian, ar trebui să testeze rezistenţa structurilor gonflabile, precum şi modul de construcţie, înainte ca prototipul în mărime naturală, denumit BA330, să fie instalat pe orbită.

Dacă toate aceste încercări vor fi concludente, compania Bigelow Aerospace ar putea începe construcţia hotelului în 2011, potrivit sursei citate.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici