S-a descoperit perna care combate sforăitul

O pernă împotriva sforăitului, computerizată, care schimbă poziţia capului în timpul somnului până când zgomotele încetează, a fost concepută de un cercetător de la Universitatea din Rostock, Germania, potrivit Reuters.

4 afișări
Imaginea articolului S-a descoperit perna care combate sforăitul

S-a descoperit perna care combate sforăitul

Daryoush Bazargani, profesor la Universitatea din Rostock şi inventatorul pernei, a prezentat un prototip al invenţiei sale - "perna hPis" - la o conferinţă medicală care a avut loc în Germania.

"Perna este ataşată la un computer, de dimensiunea unei cărţi, care poate fi aşezat pe o noptieră, lângă pat, şi care analizează zgomotele sforăitului", a declarat Bazargani.

"Computerul măreşte sau micşorează compartimentele de aer din pernă pentru ca aerul să pătrundă în nas cu uşurinţă, împiedicând sforăitul în timpul somnului", a spus acesta.

Perna ergonomică, care poate fi folosită şi pentru masarea gâtului, va fi produsă de câteva companii americane.

"Am inventat-o pentru că sforăiam", a spus cercetătorul. "Am încercat numeroase produse şi nimic nu a funcţionat. Sper că oamenii care o vor folosi vor dormi mai liniştiţi", a adăugat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici