Sakari Momoi, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 ani

Japonezul Sakari Momoi, care deţinea titlul de cel mai bătrân bărbat din lume, a murit duminică, la Tokyo, la vârsta de 112 ani, din cauza unei insuficienţe renale, informează bbc.com.

428 afișări
Imaginea articolului Sakari Momoi, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 ani

Sakari Momoi, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Sakari Momoi a obţinut titlul de cel mai bătrân bărbat, oferit de Guinness World Records, în luna august.

În luna aprilie, cea mai bătrână persoană din lume, dar şi cea mai vârstnică femeie, Misao Okawa din Japonia, a murit la vârsta de 117 ani. Titlul acesteia este acum deţinut de americanca Susannah Mushatt Jones, în vârstă de 116 ani.

Născut în 1903, în Fukushima, Sakari Momoi - al cărui deces a fost anunţat marţi - a lucrat la început ca profesor, devenind apoi director de liceu. Acestuia îi plăcea să citească, în special poezie chineză, şi, de asemenea, adora să călătorească, alături de soţia sa, potrivit Guinness World Records. Sakari Momoi avea cinci copii.

În momentul în care a primit certificatul de cel mai bătrân bărbat din lume, de la Guinness World Records, le-a spus jurnaliştilor: "Vreau să mai trăiesc încă vreo doi ani".

După decesul lui Sakari Momoi, reprezentanţii Guinness au anunţat că cel mai bătrân bărbat din lume este japonezul Yasutaro Koide, în vârstă de 112 ani. Acesta s-a născut la o lună după Momoi.

Speranţa de viaţă a bărbaţilor niponi a depăşit pentru prima dată în 2013 pragul de 80 de ani (80,21 ani), în timp ce compatrioatele lor deţin recordul mondial în privinţa longevităţii medii feminine (86,61 ani).

Aproximativ un sfert din populaţia Japoniei a depăşit vârsta de 65 de ani, iar acest procent va ajunge la 40% în anul 2060. În septembrie 2014 autorităţile au identificat 59.000 de persoane care aveau cel puţin vârsta de 100 de ani în Japonia, potrivit statisticilor oficiale publicate de Ministerul Sănătăţii din această ţară. Dintre aceste persoane, 87% sunt femei.

Potrivit reprezentanţilor Guinness, cea mai vârstnică persoană din lume a fost Jeanne Calment of France, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile. Ea a murit în august 1997.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici