Sam Smith, cântăreţul britanic cu cele mai mari vânzări în Statele Unite, în 2014

Sam Smith ocupă primul loc în topul cântăreţilor britanici cu cele mai mari vânzări de albume în Statele Unite ale Americii în anul 2014, informează contactmusic.com.

218 afișări
Imaginea articolului Sam Smith, cântăreţul britanic cu cele mai mari vânzări în Statele Unite, în 2014

Sam Smith, cântăreţul britanic cu cele mai mari vânzări în Statele Unite, în 2014 (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Potrivit statisticilor furnizate de British Phonographic Institute (BPI), o optime din totalul albumelor vândute pe piaţa americană în 2014 au fost înregistrate de artişti britanici. Materialul discografic "In the Lonely Hour" al cântăreţului Sam Smith, premiat cu Grammy, a fost desemnat albumul britanic cu cele mai mari vânzări în Statele Unite ale Americii anul trecut.

Pe locul al doilea s-a clasat grupul One Direction, cu albumul "Four".

Poziţia a treia a revenit cântăreţului Ed Sheeran, cu materialul discografic "X".

Pe locurile următoare s-au clasat trupele Coldplay ("Ghost Stories") şi Arctic Monkeys ("AM").

Sam Smith, în vârstă de 22 de ani, un nou venit pe scena muzicală internaţională, a câştigat la începutul acestui an două premii Grammy pentru single-ul său "Stay With Me (Darkchild Version)" şi a fost numit cel mai bun artist debutant. Totodată, discul său de debut, "In the lonely hour", a câştigat premiul pentru cel mai bun album pop.

Cântăreţul soul-pop a spus că albumul care l-a făcut celebru a fost inspirat de problemele pe care le-a avut în dragoste, după ce a fost părăsit, anul trecut, de bărbatul de care era îndrăgostit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici