Samuel L. Jackson, premiat de Cinemateca Americană (Galerie Video)

Actorul Samuel L. Jackson va primi, pe 1 decembrie, Premiul Cinematecii Americane, aflat la cea de-a 23-a ediţie şi acordat anual unei personalităţi din lumea filmului, care "se dedică scopului de a aduce o contribuţie importantă" acestei arte.

5 afișări
Imaginea articolului Samuel L. Jackson, premiat de Cinemateca Americană (Galerie Video)

Samuel L. Jackson, premiat de Cinemateca Americană

Samuel L. Jackson îşi va primi premiul în cadrul unei gale ce va avea loc pe 1 decembrie, la Beverly Hilton din Beverly Hills, ceremonia urmând să fie transmisă de televiziunea AMC, pe 9 decembrie, potrivit Hollywood Reporter.

Printre marile realizări ale actorului se numără rolurile din "Pulp Fiction" şi trilogia "Star Wars". De curând, Jackson a jucat în superproducţia "Omul de oţel/ Iron Man" şi în "Mărul discordiei/ Lakeview Terrace", în regia lui Neil LaBute, şi urmează să apară în comedia "Soul Men" şi filmul de acţiune "The Spirit".

Cinemateca omagiază un actor, regizor sau scenarist în fiecare an, de la iniţierea sa în 1986. Printre laureaţii precedenţi se numără Steven Spielberg, Martin Scorsese, Tom Cruise şi Nicole Kidman.

Anul trecut, premiul a revenit actriţei americane Julia Roberts.

"Pulp Fiction"

"Soul Men"

"The Spirit"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici