Şapte finalişti pentru selecţia concurenţilor români la Cerbul de Aur 2008

Tony Poptămaş & Desperado featuring Alexandra Ungureanu şi Răzvan Krivach sunt câştigătorii celei de-a treia semifinale pentru selecţia concurenţilor români la Festivalul Cerbul de Aur 2008, care a fost organizată de TVR, duminică, în cadrul emisiunii "Taverna estival", informează televiziunea.

45 afișări
Imaginea articolului Şapte finalişti pentru selecţia concurenţilor români la Cerbul de Aur 2008

Şapte finalişti pentru selecţia concurenţilor români la Cerbul de Aur 2008

Aceştia se vor alătura celorlalţi patru finalişti aleşi până în prezent, urmând să concureze pentru cele trei locuri disponibile în competiţia Festivalului Cerbul de Aur. De asemenea, organizatorii concursului au hotărât ca acestora să li se alăture şi concurentul care a obţinut cel mai mare număr de apeluri la televot, în cele trei ediţii ale selecţiei pentru finala naţională.

"Astfel, pe lângă cei şase concurenţi aleşi în proporţii egale de către juriu şi public (prin televot), va intra în finală şi Annamari Dancs, care a acumulat 955 apeluri. Următorul concurent pe lista preferinţelor publicului a fost Tony Poptămaş & Desperado, cu un număr de 441 apeluri", a declarat Ioan Duma, producător executiv al festivalului Cerbul de Aur 2008.

Cei şapte concurenţi care se vor întâlni în finala de duminică, transmisă în direct de TVR 1, de la ora 20.10, în cadrul emisiunii "Taverna estival", sunt Alin Văduva, Annamari Dancs, Dragoş Chircu, Florentina, Provincialii, Răzvan Krivach, Tony Poptămaş & Desperado feat. Alexandra Ungureanu.

În urma finalei vor fi aleşi trei concurenţi care vor reprezenta România la Cerbul de Aur 2008. Aceştia vor fi desemnaţi în urma votului publicului şi a notelor din partea juriului.

În cadrul Festivalului Internaţional Cerbului de Aur 2008, derulat în perioada 3-8 septembrie la Braşov, pe scenă vor urca 30 de concurenţi - 27 din străinătate şi trei din România.

Ultima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur a avut loc în septembrie 2005. În 2006, TVR a anunţat că festivalul îşi va schimba locul de desfăşurare pentru "reinventarea brandului", pentru ca mai apoi să anuleze complet evenimentul, motivând lipsa unui buget aferent, Televiziunea Publică implicându-se în derularea mai multor proiecte de anvergură, precum "TVR 50" sau Eurovision Junior.

Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, a anunţat încă din decembrie 2007 că, pentru Festivalul Cerbul de Aur, care în 2008 a împlinit 40 de ani de la debut, conducerea SRTv a decis să pregătească "ceva special".

Cerbul de Aur a avut parte de o istorie sincopată, fiind întrerupt în anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, în 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici