Sărmăluţele, cel mai vândut produs la restaurantul Maria de la Expo Shanghai

Ministerul de Externe a anunţat, joi, că 25.000 de oaspeţi au trecut pragul restaurantului cu specific românesc "Maria", de la Expo Shanghai, potrivit MAE cel mai vândut produs - aproape 200 de porţii zilnic - fiind sarmalele, micii fiind şi ei "la mare căutare".

200 afișări
Imaginea articolului Sărmăluţele, cel mai vândut produs la restaurantul Maria de la Expo Shanghai

Sărmăluţele, cel mai vândut produs la restaurantul Maria de la Expo Shanghai (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Restaurantul cu specific românesc din cadrul Pavilionului României la EXPO 2010, "Restaurantul Maria", a primit, în decursul celor 83 de zile de când a început expoziţia mondială, peste 25.000 de oaspeţi, care au decis să încerce feluri tradiţionale româneşti, potrivit unui comunicat MAE.

"Cel mai vândut produs sunt sărmăluţele româneşti - câte 150-200 de porţii zilnic. Micii sunt şi ei la mare căutare, la «Restaurantul Maria» consumându-se în jur de 600 de mici în fiecare zi. Meniul restaurantului mai oferă supă de perişoare şi de vită, cotlete de miel cu rozmarin, friptură de vită, salată de vinete şi alte bunătăţi. Pentru pregătirea acestora, bucătarii români găsesc majoritatea ingredientelor în China, dar cimbrul trebuie adus de acasă", menţionează Ministerul de Externe.

Bucătarul-şef Florin Mihalache şi echipa sa formată din alţi trei bucătari - Paşca Grigore, Bercea Dragoş şi Bulău Marian - pregătesc zilnic mâncare pentru aproximativ 600 de vizitatori.

"Vizitatorii chinezi apreciază mâncarea oferită de noi pentru că este variată şi săţioasă. Pentru ei este un gust cu totul nou, dar pe care îl găsesc delicios. A venit la noi în restaurant un cuplu de chinezi care a trăit 20 de ani în România. Primul lucru pe care l-au cerut a fost ciorba. Au spus că le era dor să mănânce o ciorbă ca în România", a declarat bucătarul-şef Florin Mihalache, potrivit MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici