Sean Connery, pe primul loc în topul celor mai populari actori britanici din SUA

Actorul Sean Connery, care l-a interpretat pe James Bond în şase filme între 1962 şi 1983, a fost desemnat cel mai popular actor britanic din SUA, într-un sondaj ce a urmărit gradul de "recunoaştere" a celebrităţilor în rândul fanilor.

180 afișări
Imaginea articolului Sean Connery, pe primul loc în topul celor mai populari actori britanici din SUA

Sean Connery (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Deşi nu a mai apărut pe marile ecrane de peste un deceniu, starul din seria "James Bond" a ocupat primul loc în topul celor mai recunoscuţi şi simpatizaţi actori britanici, într-un sondaj efectuat o dată la şase luni în rândul a 1.500 de oameni, de către compania Q Scores, cu sediul în New York, care a realizat primul ei top "Brit Q" de până acum, informează dailymail.co.uk.

Sean Connery este urmat în acest top de actorii Anthony Hopkins şi Liam Neeson. Pe locul al şaselea în clasament se află actriţa Judi Dench, iar pe locul al optulea Daniel Craig.

În acest top se regăsesc şi mai tinerii actori Daniel Radcliffe (pe locul 20) şi Russel Brand (pe locul 49).

Numărul celebrităţilor incluse în topul Q Scores a variat de la numai 28 în 1998, la 46 în 2003, 41 în 2008 şi 55 în 2013.

Sean Connery, în vârstă de 83 de ani, a fost preferat de către publicul american deoarece "tinerii încă vor să fie ca el", conform vicepreşedintelui executiv al companiei Q Scores, Henry Schafer.

"Sean Connery este recunoscut în toată ţara, în rândul unui public de toate vârstele", a precizat vicepreşedintele companiei, adăugând că "actorii britanici au devenit din ce în ce mai cunoscuţi în ultimii ani, după ce au apărut în mai multe filme americane şi în roluri de televiziune, dar şi la festivităţile de premiere".

Actorul scoţian Sean Connery şi-a început cariera în anii '60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie James Bond. Scoţianul a jucat în multe filme, din genuri foarte diferite, precum "Indiana Jones şi Ultima cruciadă", "Vânătoarea lui Octombrie Roşu", "Cavalerii mesei rotunde", "Liga", "Numele trandafirului", "Capcană pentru hoţ" sau "Incoruptibilii", cu acesta din urmă câştigând premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

În 2006, Sean Connery a fost omagiat de elita Hollywood-ului, când Institutul American de Film i-a decernat premiul pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici