SEX, BĂUTURĂ ŞI DROGURI în culisele unei emisiuni pentru copii. Declaraţii şocante despre ce se întâmpla în spatele uşilor închise

Un fost idol al copiilor din Marea Britanie, Rick Jones, face mărturisiri şocante despre ce se întâmpla în culisele unor emisiuni pe care le-a prezentat la BBC - Play School şi Fingerbobs - difuzate în anii ’60 şi ’70 şi care s-au bucurat de un real succes.

6761 afișări
Imaginea articolului SEX, BĂUTURĂ ŞI DROGURI în culisele unei emisiuni pentru copii. Declaraţii şocante despre ce se întâmpla în spatele uşilor închise

SEX, BĂUTURĂ ŞI DROGURI în culisele unei emisiuni pentru copii. Declaraţii şocante despre ce se întâmpla în spatele uşilor închise

Rick Jones, care este un muzician de origine canadiană, a lucrat într-o mină din Ontario pentru a strânge bani să vină la Londra, să urmeze şcoala de teatru, scrie Daily Mail.

Ajuns la Londra, el a primit în 1964 un post de prezentator la BBC, la emisiunea Play School, în cadrul căreia interpreta multe dintre succesele muzicale ale emisiunii.

La început, Jones era convins că va găsi la BBC un mediu de lucru serios, însă lucrurile nu au stat chiar aşa. Potrivit dezvăluirilor făcute chiar de el, sediul central al postului de televiziune era "un loc al pierzaniei", unde sexul şi drogurile erau la ele acasă.

"Ai nevoie de un foc pentru ţigară, baţi la uşa vestiarului şi îţi deschide o femeie îmbrăcată doar în sutien şi chiloţi. Ce faci?", spune Jones, care recunoaşte că vestiarul era locul în care făcea dragoste cu diferite femei, la fel cum făceau mulţi alţii.

Deşi emisiunile pe care le creau erau pline de imaginaţie, inocenţă şi o simplitate fermecătoare, în mintea prezentatorilor inocenţa era ultimul lucru la care s-ar fi gândit.

Rick Jones încearcă să explice care era atmosfera în studio: "Întotdeauna erau un băiat şi o fată care prezentau, alături de un muzician. Şi pentru că timp de 12 sau 15 ore stăteam închişi într-un loc fără ferestre, era întotdeauna tentant să mergi la bar şi să bei ceva alături de fata respectivă sau, în anumite cazuri, să bagi fata în vestiar în timpul unei pauze. Îmi plăceau mult fetele, chiar îmi plăceau. Dar Lionel Morton (n.r. - prezentator în cadrul aceleaşi emisiuni) le iubea şi mai mult. Nicio femeie nu-i putea rezista. El era destul de pretenţios, însă erau numeroase fete. Aş putea face o listă cu nume, dar ele mă vor urî toată viaţa".

Jones îşi aminteşte de un alt episod, în care le-au fost puse la dispoziţie trei maşini cu şoferi, pentru a se întoarce la sediu după ce el şi alţi doi prezentatori filmaseră episodul pilot pentru o altă emisiune dedicată copiilor, care în final nu a mai fost difuzată.

"Am coborât din limuzina mea, bineînţeles după ce făcusem sex cu fata care fusese prezentatoare atunci. M-am uitat în spate şi un alt prezentator făcea acelaşi lucru în maşina sa - de data asta cu un băiat. Iar în a treia maşină se întâmpla la fel", a povestit Rick Jones, care acum are 75 de ani şi trăieşte în San Francisco.

Şi mai şocant este că Jones admite că prezentatorii de la Play School aranjau uneori jucăriile şi personajele din platou în poziţii obscene înainte ca filmările să înceapă. "Hamble", o păpuşă de plastic, era ţinta tuturor: "Uram păpuşa aia. Dacă ar umbla cineva în arhivă, probabil că l-ar găsi pe Little Ted într-o poziţie compromiţătoare cu Humble în mai multe episoade".

Consumul de alcool în timpul zilei probabil că nu ajuta prea mult. "La etajul patru al clădirii era clubul BBC. Era periculos, pentru că de fiecare dată când aveai o pauză, mergeai la club. Toate drumurile duceau la club. Toată lumea se întâlnea acolo, acolo erau poveştile de dragoste, acolo se semnau contractele. Acolo erau drogurile", spune Jones.

Jones susţine că mulţi dintre prezentatori se drogau fumând canabis.

Potrivit declaraţiilor lui Jones, nu numai pe platourile de filmare la emisiunea respectivă se fuma canabis, ci şi în alte departamente din sediul BBC, iar şefii postului de televiziune se făceau că nu văd nimic. "Probabil pentru că şi ei făceau la fel. Aşa erau vremurile atunci. Probabil că erau şi persoane care nu se drogau, dar toţi cei pe care îi ştiam eu fumau (n.r. - canabis) sau cel puţin l-au încercat", a mai spus muzicianul canadian.

Acestea povesteşte că era mai tot timpul drogat şi pe platourile de filmare la emisiunea Fingerbobs, în cadrul căreia el spune anumite poveşti împrumutându-şi vocea unor personaje create din hârtie.

În cele din urmă, Rick Jones a plecat de la BBC în 1973, în urma unui incident legat de consumul de droguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici