Sexul de împăcare: de ce şi cum să-l eviţi. Efectele negative ale dragostei după ceartă

Deşi părerea populară despre "sexul de împăcare" este că e o activitate benefică pentru cuplu, un psiholog american a demontat această teorie. El consideră că efectele dragostei după ceartă sunt asemănătoare cu cele ale cocainei.

3297 afișări
Imaginea articolului Sexul de împăcare: de ce şi cum să-l eviţi. Efectele negative ale dragostei după ceartă

Sexul de împăcare: de ce şi cum să-l eviţi. Efectele negative ale dragostei după ceartă (Foto: Shutterstock)

Seth Meyers explică de ce cuplurile aleg această activitate, şi cum vor să facă sex doar pentru emoţia puternică oferită, fără a rezolva însă şi disputa de la care a plecat totul. "Întăreşte cearta şi drama emoţională. Trebuie să vă gândiţi: Dacă ai parte de o partidă de sex nemaipomenită după o ceartă imensă, nu e logic să vrei să te cerţi din nou dacă recompensa este atât de mare?", şi-a întrebat el cititorii blogului de psihologie.

Teoria controversată contrazice părerea generală a societăţii, care priveşte în general sexul de împăcare ca pe o activitate care opreşte sentimentele negative dintr-o relaţie, informează Daily Mail.

Când cuplurile "împart emoţii negative puternice", sexul de împacare oferă o alternativă rapidă şi uşoară de a schimba direcţia. "Îşi doresc să schimbe vitezele şi să ajungă la celălalt capăt al sentimentelor. Să simtă emoţia de împăcare. Nu e atât de diferit ca un dependent de droguri care are nevoie de cocaină", a explicat doctorul.

Doctorul Jennifer Berman este de altă părere privind sexul de împăcare şi consideră că acesta nu numai că oferă o altă stare emoţională partenerilor dar le îmbunătăţeşte şi viaţa sexuală.

Pe de altă parte, psihologul Meyers consideră că partenerii ar trebui să-şi stăpânească impulsul de a-şi rupe hainele de pe ei într-o ceartă şi ar trebui în schimb să-şi rezolve problemele cu care se confruntă, ajungând la un numitor comun. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici