Sfârşit tragic pentru un bărbat care făcea comerţ ilegal cu animale sălbatice. Poliţiştii l-au găsit în curte sfâşiat

Un bărbat din Cehia a fost ucis de leoaica pe care o ţinea închisă într-un spaţiu îngrădit de pe proprietatea părinţilor săi.

4219 afișări
Imaginea articolului Sfârşit tragic pentru un bărbat care făcea comerţ ilegal cu animale sălbatice. Poliţiştii l-au găsit în curte sfâşiat

Sfârşit tragic pentru un bărbat care făcea comerţ ilegal cu animale sălbatice. Poliţiştii l-au găsit în curte sfâşiat

Michal Prasek (34 de ani) ţinea felina în vârstă de nouă ani în curtea familiei sale din satul Zdechov, aproape de graniţa cu Slovacia, relatează BBC.

Bărbatul a fost găsit sfâşiat în ţarcul leoaicei de către tatăl său marţi dimineaţa. Poarta era închisă pe dinăuntru.

Prasek cumpărase leoaica în 2018, după ce în 2016 achiziţionase un mascul. Animalele erau folosite pentru reproducere şi comerţ cu pui de leu.

Animalele trăiau în ţarcuri separate.

Prasek construise ţarcurile fără autorizaţie şi primise nenumărate amenzi în ultimii ani pentru comerţ ilegal cu animale sălbatice.

Bărbatul a atras atenţia presei cehe după ce un biciclist s-a izbit, în timp ce pedala, de leoaică, pe care Prasek o scosese la plimbare în lesă, a povestit primarul satului, Tomas Koucourek, pentru Radio Praga.

Poliţiştii au fost nevoiţi să împuşte animalele ca să poată scoate trupul neînsufleţit din ţarc.

Cehia este cunoscută ca fiind un „paradis” pentru contrabanda cu animale sălbatice, în special feline mari, scrie Newsweek.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici