Sfârşit tragic. Un bărbat a murit în chinuri după ce a fost lins de câinele său. Infecţia rară descoperită de medici

Un bărbat de 63 de ani din Germania a murit, după ce a fost infectat cu o boală rară la scurt timp după ce a fost lins de câinele său, transmite CNN.

41145 afișări
Imaginea articolului Sfârşit tragic. Un bărbat a murit în chinuri după ce a fost lins de câinele său. Infecţia rară descoperită de medici

Sfârşit tragic. Un bărbat a murit Un bărbat a murit, după ce a fost lins de câinele său şi a contractat o boală rară

Medicii avertizează stăpânii de animale să apeleze urgent la experţi medicali dacă au simptome similare cu cele ale gripei, în urma acestui caz rar. Detaliile cazului au fost publicate într-un raport în Jurnalul European de Medicină Internă.

Infecţia bărbatului de altfel sănătos a fost cauzată de „capnocytophaga canimorsus”, o bacterie care este de obicei găsită în gurile câinilor sau pisicilor, potrivit medicilor. Bacteria este transmisă la oameni doar în cazuri foarte rare, doar prin muşcătura unui animal. Totuşi, în acest caz, bărbatul nu a fost muşcat.

„A fost lins, dar nu a fost muşcat sau rănit de câinele său, singurul său animal de companie”, au relatat medicii de la Spitalul Crucea Roşie din Bremen, Germania.

La început, bărbatul ar fi suferit simptome similare cu cele ale gripei, iar mai apoi a dezvoltat septicemie severă şi purpura fulminans, o boală acută care provoacă sângerări, învineţire şi decolorarea pielii precum şi necrozarea ţesutului.

Bărbatul a fost tratat la terapie intensivă, dar starea lui de sănătate a continuat să se agraveze, acesta murind din cauza insuficienţei multiple de organe, relatează CNN

„Stăpânii de animale cu simptome banale, asemănătoare cu cele ale gripei, ar trebui să se prezinte de urgenţă la medic atunci când simptomele devin anormale”, au mai scris medicii în raport.

În mai, medicii din SUA au amputat picioarele şi mâinile unei femei, după ce aceasta a fost infectată cu bacteria „capnocytophaga canimorsus”.

De asemenea, medicii au declarat că infecţia s-a produs cel mai probabil după ce câinele său i-a lins o rană deschisă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici